Mai multe percheziţii au loc joi dimineaţă în judeţul Giurgiu, la sediul unei primării și la locuințele unor persoane suspectate că în cursul anului trecut, beneficiind de documente întocmite în fals de către funcţionari publici, ar fi stabilit reşedinţa a peste o sută de persoane fără ca acestea să locuiască efectiv la adresele de reşedinţă, pentru a putea vota la alegerile locale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția Județeană Giurgiu și citat de Agerpres, în această dimineaţă, poliţiştii, sub coordonarea unui procuror, pun în executare 15 mandate de percheziţie domiciliară, dintre care unul la sediul unei instituţii publice şi 14 la domiciliile unor persoane fizice. Ancheta vizează infracțiuni de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Persoanele în cauză sunt bănuite că în cursul anului 2020, beneficiind de documente întocmite în fals de către funcţionari din cadrul instituţiei publice, au stabilit reşedinţa a peste o sută de persoane fără ca acestea să locuiască efectiv la adresele de reşedinţă. Această activitate ilegală ar fi avut drept scop participarea în calitate de alegători la alegerile locale din luna septembrie 2020, mai menţionează sursa citată.