Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că a cerut Ministerului Sănătății ca săptămâna viitoare să prezinte un raport cu măsurile luate, începând din decembrie, pentru pregătirea valului al treilea al pandemiei. El mai spune că i-a cerut lui Vlad Voiculescu să organizeze săptămânal conferințe de presă despre evoluția pandemiei.

Vlad VoiculescuFoto: Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19

"Am cerut Ministerului Sănătății ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport cu acțiunile luate începând din decembrie pentru pregătirea valului 3 al pandemiei", a anunțat premierul la finalul ședinței de guvern, precizând că a cerut o situație și Comitetului de coordonare a vaccinării.

Cîțu a mai spus că "ar fi important" ca Ministerul Sănătății să aibă săptămânal conferințe de presă în care să fie prezentate evoluția pandemiei, așa cum CNCAV organizează astfel de conferințe în fiecare zi de marți.

"Sper ca de săptămâna viitoare să nu fie doar o conferinţă de presă a CNCAV, să fie şi a Ministerului Sănătăţii, săptămânal", a adăugat premierul.

Marți, România a trecut pentru a doua zi la rând de 6.000 de cazuri noi de COVID-19. Au fost raportate 6.186 de îmbolnăviri, ceea ce înseamnă un nou record pentru acest an. Cifrele sunt îngrijorătoare și în privința situației de la terapie intensivă - 1.266 de pacienți internați la ATI, în creștere cu 40 față de ziua anterioară.

România este din nou în criză de paturi la terapie intensivă, deși specialiștii avertizează de săptămâni bune că urmează un al treilea val al pandemiei, care poate fi mai dur din cauza noii tulpini britanice a coronavirusului, mult mai contagioasă. În București nu mai exista niciun loc la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, în timp ce în țară mai erau doar 20-30 de paturi libere, la începutul săptămânii.

Anunțul lui Cîțu vine și în contextul ultimului scandal legat de Ministerul Sănătății, respectiv că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit timp de două luni. Vlad Voiculescu a susținut că vina este a unui funcționar care nu a făcut adresă în acest sens către Ministerul Finanțelor.