​DOCUMENT Comisia Europeană propune introducerea „pașaportului COVID” / Cine va beneficia de adeverința electronică verde și ce informații conține

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 17 martie 2021, 14:12 Actualitate | Esenţial


Comisia Europeana
Foto: pixabay.com
​Comisia Europeană propune, miercuri, crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19, se arată într-o informare a Comisiei Europene. Potrivit sursei citate, toți cetățenii – fie că au fost sau nu vaccinați – ar trebui să beneficieze de o adeverință electronică verde atunci când călătoresc în UE.

Sistemul de adeverințe electronice verzi este o măsură temporară, urmând a fi suspendată de îndată ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va declara sfârșitul urgenței la nivel internațional în domeniul sănătății cauzate de COVID-1, precizează Comisia Europeană.

Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în format digital sau pe suport de hârtie, și vor include un cod QR care să le garanteze securitatea și autenticitatea. Comisia va institui un portal pentru a se asigura că toate adeverințele pot fi controlate în întreaga UE și va sprijini statele membre în ceea ce privește punerea în aplicare din punct de vedere tehnic a adeverințelor.

Statele membre au în continuare responsabilitatea de a decide ce restricții în materie de sănătate publică pot fi eliminate pentru călători, dar vor trebui să aplice aceste derogări în același mod și călătorilor care dețin o adeverință electronică verde, mai precizează sursa citată.

Actualizare video:

Ce spune Comisarul european Adina Vălean despre certificatul verde digital„Adeverința electronică verde oferă o soluție la nivelul UE pentru a garanta faptul că cetățenii UE beneficiază de un instrument digital armonizat menit să sprijine libera circulație în UE. Acesta este un mesaj pozitiv, care vine în sprijinul redresării economice. Principalele noastre obiective sunt acelea de a oferi un instrument ușor de utilizat, nediscriminatoriu și sigur, care să respecte pe deplin protecția datelor. Și depunem în continuare eforturi în direcția convergenței internaționale cu alți parteneri”, a declarat vicepreședinta pentru valori și transparență, Věra Jourová.

„Prin instituirea adeverințelor electronice verzi, adoptăm o abordare europeană pentru a ne asigura că cetățenii UE și membrii de familie ai acestora pot călători în condiții de siguranță și cu un minim de restricții în această vară. Deținerea unei adeverințe electronice verzi nu va constitui o condiție prealabilă pentru libera circulație, iar persoanele care nu dețin o astfel de adeverință nu vor face nicidecum obiectul unor discriminări. O abordare comună la nivelul UE ne va ajuta nu numai să restabilim treptat libera circulație în interiorul UE și să evităm fragmentarea, ci va fi și o șansă de a exercita o influență asupra standardelor mondiale și de a da un exemplu, întemeindu-ne pe valorile noastre europene, cum ar fi protecția datelor”, a declarat și Didier Reynders, comisarul pentru justiție.

Pentru a fi gata înainte de începutul verii, propunerea Comisiei Europene trebuie să fie adoptată rapid de Parlamentul European și de Consiliu. În paralel, statele membre trebuie să pună în aplicare cadrul de încredere și standardele tehnice, convenite în cadrul rețelei de e-sănătate, pentru a asigura punerea în aplicare la timp a adeverințelor electronice verzi, interoperabilitatea acestora și respectarea deplină a protecției datelor cu caracter personal. Scopul este ca lucrările tehnice și propunerea să fie finalizate în lunile următoare, precizează Comisia.

Elementele-cheie ale regulamentului propus astăzi de Comisie sunt următoarele:

 • Adeverința electronică verde va acoperi trei tipuri de adeverințe – adeverințele de vaccinare, adeverințele privind testarea pentru SARS-CoV-2 (prin teste RT-PCR sau teste antigenice rapide) și adeverințele pentru persoanele care s-au vindecat de COVID-19.
 • Adeverințele vor fi eliberate în format digital sau pe suport de hârtie. Ambele vor avea un cod QR care va conține informații esențiale necesare, precum și o semnătură digitală care să ateste autenticitatea adeverinței.
 • Comisia va institui un portal și va sprijini statele membre să dezvolte programe informatice pe care autoritățile să le poată utiliza pentru a verifica toate semnăturile de pe adeverințe în întreaga UE. Datele cu caracter personal ale deținătorilor de adeverințe nu sunt transmise către portal și nu sunt păstrate de statul membru care efectuează verificarea.
 • Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în limba sau limbile oficiale ale statului membru emitent, precum și în limba engleză.
Adeverința electronică verde pentru toți cetățenii, vaccinați sau nu

Toți cetățenii – fie că au fost sau nu vaccinați – ar trebui să beneficieze de o adeverință electronică verde atunci când călătoresc în UE.

Potrivit Comisiei Europene, pentru a preveni discriminarea persoanelor care nu sunt vaccinate, Comisia propune crearea nu numai a unei adeverințe de vaccinare interoperabile, ci și a unor adeverințe de testare pentru COVID-19 și a unor adeverințe pentru persoanele care s-au vindecat de COVID-19.

Același drept pentru călătorii care dețin o adeverință electronică verde – în cazul în care acceptă dovada vaccinării pentru a renunța la anumite restricții în materie de sănătate publică precum testarea sau carantina, statele membre ar trebui să accepte, în aceleași condiții, și adeverințele de vaccinare eliberate în cadrul sistemului de adeverințe electronice verzi.

Această obligație s-ar limita la vaccinurile care au primit o autorizație de introducere pe piața UE, dar statele membre pot decide să accepte și alte vaccinuri.

Notificarea altor măsuri – în cazul în care un stat membru continuă să le solicite deținătorilor unei adeverințe electronice verzi să stea în carantină sau să efectueze un test, statul respectiv trebuie să notifice Comisia și toate celelalte state membre și să își argumenteze decizia de a fi luat astfel de măsuri.

Ce informații vor cuprinde adeverințele electronice

Adeverințele vor include un set limitat de informații, cum ar fi numele, data nașterii, data eliberării, informații relevante cu privire la vaccin/test/vindecare și un identificator unic al adeverinței. Aceste date pot fi verificate numai pentru a confirma și a verifica autenticitatea și valabilitatea adeverințelor.

Adeverințele electronice verzi vor fi valabile în toate statele membre ale UE, iar Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția vor putea recurge la ele. Adeverințele electronice verzi ar trebui să fie eliberate pentru cetățenii UE și membrii de familie ai acestora, indiferent de naționalitatea lor. Aceste adeverințe ar trebui să li se elibereze și resortisanților țărilor terțe care își au reședința în UE și vizitatorilor care au dreptul de a călători în alte state membre.

Sistemul de adeverințe electronice verzi este o măsură temporară. Această măsură va fi suspendată de îndată ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va declara sfârșitul urgenței la nivel internațional în domeniul sănătății cauzate de COVID-19.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16766 vizualizari

 • -4 (48 voturi)    
  Bun (Miercuri, 17 martie 2021, 14:24)

  Mazeta [utilizator]

  Băieții au făcut calculele și pentru anul 2022. Ca să știți.
  • +2 (16 voturi)    
   Se pregatesc Specialii de Grecia si Spania (Miercuri, 17 martie 2021, 19:43)

   theman1 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   S-a vaccinat fruntea tarii, acum trebuie sa calce si pe covorul rosu.
   Sa inceapa folosirea pasapoartelor dupa campania de vaccinare si dupa ce toti au acces la vaccin, altfel se lasa cu sange si foc.
  • +7 (17 voturi)    
   Vaccinarea NU e obligatorie...teroretic (Miercuri, 17 martie 2021, 22:37)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   practic, daca nu esti vaccinat astia nu te vor lasa sa traiesti in societate

   dar de fapt covid si vaccinarea NU conteaza, scopul 'LOR" e altul: sa vada daca merge pt viitor sa oblige populatia planetei sa faca ce vor ei in scopul de organizare a oamenilor

   azi e vaccin maine e un cip. apropo apare buletinul cu cip in august care va contine amprentele tale.

   alea raman intr-un calculator
   • 0 (0 voturi)    
    pentru ca (Joi, 18 martie 2021, 13:18)

    Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    in 2020 prezumtia de sanatate a disparut. acum suntem toti bolnavi indiferent daca ne simtim bine sau nu.

    prezumtia de criminalitate era deja,de aia ne si iau amprentele.

    in final vom fi fix precum vitele in grajduri. chipuiti, hraniti cu ce "trebuie", tinuti sub lampi de UV in loc de soare natural, vaccinati anual, mulsi de date si in final sacrificati cand nu mai suntem utili pentru productia de lapte.
 • +5 (61 voturi)    
  Lol (Miercuri, 17 martie 2021, 14:27)

  HP [utilizator]

  “ Deținerea unei adeverințe electronice verzi nu va constitui o condiție prealabilă pentru libera circulație, iar persoanele care nu dețin o astfel de adeverință nu vor face nicidecum obiectul unor discriminări. ”

  Păi și atunci care mai e rostul acestor certificate ?

  Întrebare retorică, din moment ce spune doamna e o minciună gogonată.

  Fără adeverința aia nu vei putea călători între țările UE.

  A început societatea distopică, bine ați venit.

  Nu va dura mult, doar până când Pfizer și gașca se vor sătura de făcut bani.
  • +2 (30 voturi)    
   pai are dreptate doamna (Miercuri, 17 martie 2021, 15:49)

   relax1 [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Chiar daca detii o adeverinta verde...sunt state care pot sa te puna in carantina daca asa decid ei...scrie mai jos in articol...ai citat
   "...în cazul în care un stat membru continuă să le solicite deținătorilor unei adeverințe electronice verzi să stea în carantină"

   Si doamna are iar drepatate...fara adeverinta poti calatorii atat timp cand ai test COVID sau stai in carantina....scrie iar in articol....

   Referitor la Pfizer, pentru cultura ta generala si economica, banii cei mai multi sunt facuti din medicamentele pe care le produce Pfizer.
   Pfizer nu obtine foarte multi bani din vaccin pentru ca dozele vor fi limitate...cand se va termina cererea, se va termina si profitul.
   La medicamente e altceva...o persoana bolnava cronic ia medicamente toata viata.
   • +5 (23 voturi)    
    Acum... (Miercuri, 17 martie 2021, 17:10)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui relax1

    Acum, ai si matale dreptate: Pfizer scoate grosul din alte medicamente, da' marja de profit cea mai buna tot din vaccinuri ramane. Nu renunta la ele deliberat, fara lupta.

    Ma rog, interventia mea se refera la altceva, totusi: cum ai determinat ca "se va termina cererea" (de vaccinuri)? Vorbesc de "terminare" intr-un timp rezonabil, nu peste 60 de ani.
    Sincer, ce semne/semnale ai vazut ?
    • 0 (0 voturi)    
     pai e destul de evident (Joi, 18 martie 2021, 9:51)

     relax1 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     In primul rand cu fiecare vaccin nou scos, profitul Pfizer se injumatateste, apare un nou competitor, cand a apararut Astra Zeneca deja a scazut mult cererea....Iar vaccinuri noi urmeaza sa fie aprobate: Italia, Norvegia si inca vreo 2 tari au in pregatire vaccinuri noi.
     Nu te obliga nimeni sa te vaccinezi cu Pfizer, iar tinad cont de logistica dificila (stocare la -80) scade cerinta si mai mult
     Pfizer ca si Astra Zeneca nu scot profit din vaccinuri, pentru ei e vorba de publicitate.
     Astra Zeneca doza e de 2 euro si ceva...ce profit scoti aici?
 • +8 (58 voturi)    
  Bravo. Trebuie si un ecuson galben, la vedere (Miercuri, 17 martie 2021, 14:40)

  newlook [utilizator]

  "Comisia Europeană propune introducerea „pașaportului COVID” "
  ------------------------------------------------------------
  Bravo. Trebuie si un ecuson galben, la vedere, pentru cei nevaccinati. Toti cei nevaccinati (cu ecuson galben) vinovati de infractiunea mersului pe strada vor fi indreptati spre cel mai apropiat centru epidemiologic pentru testari, experimente. Arbeit macht frei!

  PS: Pentru idiotii de serviciu: cele de mai sus sunt un pamflet.
  PPS: (Tot) Pentru idiotii de serviciu: dati minus; nu aveti nici cunostintele necesare nici numarul minim de neuroni ca sa pricepeti ce am scris acolo.
  • +7 (23 voturi)    
   varianta din 2021 (Miercuri, 17 martie 2021, 16:53)

   ALFY [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   IMPFEN MACHT FREI
  • +7 (27 voturi)    
   Atoatestiutorul (Miercuri, 17 martie 2021, 17:35)

   Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Ti-am dat plus. Pacat ca suntem in minoritate. Nici vacile nu stiu cand merg spre abator...ele merg manate de "sefu'".
   • +8 (32 voturi)    
    Eu citesc rar postarile cu + (Miercuri, 17 martie 2021, 18:36)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

    Eu citesc rar postarile cu +.

    Tinand cont de felul cum e populat forumul asta, deobicei, minusurile denota o postare care merita citita; "+" sunt postarile corecte politic, latratul de fundal pe HN.
    Personal, daca primesc prea multe plusuri la postarile mele, ma uit cu multa atentie, poate am gresit ceva.
    In rest, nu dau + sau - niciunde. Am job, sunt propriul meu sef, sunt multumit cu situatia actuala; nu simt nevoia sa fac o cariera (!!!) din plusuri sau din "cat ma iubesc postacii" pe forum.
 • +10 (36 voturi)    
  Si daca am avut covid (Miercuri, 17 martie 2021, 14:51)

  Contactu [utilizator]

  asimptomatic si ma testez de anticorpi aia nu e valabil a? Doar daca te-ai imbolnavit si au stiu si ei merge? Daca da... inca o bila alba pentru conspirationisti si anti vaxxeri
  • +8 (28 voturi)    
   Mda (Miercuri, 17 martie 2021, 17:38)

   Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui Contactu

   Am trecut prin document si nu gasesc faza cu "pozitiv pentru anticorpi" ci doar "recuperat" si cu certificat ca ai fost bolnav. Deci unul ca mine, descoperit recent cu antocorpi (covid adus de cea mica d ela scoala) nu este egal cu disperatii care s-au vaccinat primii pe lista. Ce sa mai...imunitatea lor e mai tare decat imunitatea noastra.
   • -4 (14 voturi)    
    daca te-ai declarat (Miercuri, 17 martie 2021, 22:35)

    rmos [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

    bolnav de covid, esti in evidenta dsp-urilor, atunci o sa ai si tu pasaport verde. acum, daca ai fost infectat si nu ai declarat, ai preferat sa nu spui ca deh, carantina :))), atunci teapa :)))) dar stai linistit, poate introduc si asta cu anticorpii, e chiar foarte posibil, pentru ca sunt multi asimptomatici, daca nu, ramane testul, etc. spre disperarea voastra, apostolii apocalipsei, marea resetare, dictatura medicala, bla, bla, bla, uite ca nu se intampla :))) oricum, pasaportul asta e o mare prostie, o sa dispara in 2022, daca nu chiar mai repede. imi pare rau pentru voi, "apocalipsa" se amana :))))
    • -1 (1 vot)    
     In Belgia (Joi, 18 martie 2021, 14:47)

     Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui rmos

     In Belgia, unde locuiesc nu faci test acasa, cum se face prin romania cu toate chinezariile. Adik trebuie sa ai un motiv serios (trimis de doctorul de familie sau contra cost daca vrei sa calatoresti). Asadar nu am facut aceste teste decat odata, inainte de plecarea in Maldive. Altfel, asimptomatic fiind (desi am fost o saptamana fara miros, dar nu era s ama scobesc in nas pentru asta, mai ales ca oricum stau acasa cu lucrul) nu ai nici o sansa/interes sa te testezi.
 • -5 (41 voturi)    
  mda (Miercuri, 17 martie 2021, 14:53)

  Incomod3 [utilizator]

  bye bye UE...
 • +9 (53 voturi)    
  La fel de temporara a fost si stsarea de alerta (Miercuri, 17 martie 2021, 14:55)

  MBA [utilizator]

  Astia cred ca daca scriu negru pe alb ca nu e discriminare, noi ar si trebui sa intelegem ca nu e. Dar e. Pentru ca un om sanatos nu va avea libertatea de miscare pe care o are unul vaccinat.

  In plus, dragii de ei, au uitat ca medicii spun ca un vaccinat nu e o persoana sigura, pentru ca poate transmite in continuare virusul. Deci de ce sunt asimilati ca fiind "siguri" cei vaccinati?? Nu sunt "siguri" si nu ar trebui sa fie avantajati.

  E o facatura din cap in coada.
  • -3 (17 voturi)    
   hmmm (Miercuri, 17 martie 2021, 21:20)

   AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui MBA

   De acord cu tine ca poate, dar e foarte improbabil. Si sa iti explic de ce, sau mai bine zis ce mi-a explicat si mie un medic virusolog.
   Chiar daca te vaccinezi, nu apare o armura miraculoasa in jurul tau care respinge sars-cov-2-ul (virusul). Adică daca din diverse motive (ca nu porti masca sau nu stiu eu ce) virusul se prinde de o celula, el are muuuult mai putine sanse sa se replice si sa produca daune. Ca este recunoscut si eliminat foarte repede. De aceea nu mai ajungi la ATI. Acum daca sa zicem ca se prinde de tine o cantitate considerabila de virusi (incarcatura virala) si dezvolti boala Covid. Existand acest mecanism de protectie impotriva replicarii virusului, tu daca stranuti sau dai mana cu cineva, cantitatea virala eliminata este mult mai mica. Daca respecti si regulile de a purta masca, se reduc si mai mult riscurile de a o transmite. Si tot asa, cred ca intelegi. Deci in accepțiunea mea o persoana vaccinata sau care a facut boala e "sigura" vs. cealalta categorie.
   Cat despre partea cu discriminare nu prea tine. Nu te restrictioneaza sa te deplasezi, dar iti impune ca sa faci dovada ca nu esti o persoana "periculoasa" dpdv medical pentru cetatenii altui stat. Cam ca la angajare, daca nu prezinti cazier, acte care sa dovedeasca experienta, studiile, etc. nu prea poti sa te angajezi pe un post (decat in senat sau parlament)
  • -2 (16 voturi)    
   Discriminare (Miercuri, 17 martie 2021, 22:44)

   Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui MBA

   Toti descreieratii urla "discriminare". Pai fratele meu, du-te si urla atunci si ca pe tine nu te lasa sa mergi in Congo fara pasaport, e discriminare nu-i asa?
   Sau ca cei cu pasaport electronic nu mai stau pe la cozi in aeroporturi iarasi e discriminare?
   In primul rand, autoritatile iti vor cere sa dovedesti faptul ca nu reprezinti un risc epidemiologic si ti-au dat si 3 variante. Una e sa faci test PCR, alta e sa te vaccinezi iar alta (care nu tine de tine) e sa dovedesti ca ai facut deja boala si ai anticorpi.
   Daca autoritatile nu te lasa sa umbli pe strada cu serpi veninosi in lesa e discriminare pentru ca pe cei cu caini ii lasa?
   Vi s-a urcat discriminarea la cap!
 • +3 (43 voturi)    
  Să le fie țărîna ușoară (Miercuri, 17 martie 2021, 15:06)

  bilbofil [utilizator]

  Indiferent de gravitatea situației sanitare, indiferent de presiunile curente, indiferent de utilitatea pe termen scurt, este sfîrșitul Uniunii Europene.

  Nici un stat, nici o administrație publică nu a renunțat de bună voie la atribuții. Dacă rezultatele sînt pozitive, înseamnă că măsura a fost bună și trebuie generalizată, alocînd bugete mai mari, cu un personal sporit. Dacă rezultatele sînt proaste, înseamnă a este nevoie de un buget mai mare și de mai mulți oameni care să pună măsurile în aplicare.

  Reintroducerea „provizoire” a granițelor interne, odată inițiată nu se termina decît cu refacerea lor completă sau într-o revoluție, care, din nou, va pune capăt actualei Uniuni Europene.
 • +11 (43 voturi)    
  Au sio astia o grija (Miercuri, 17 martie 2021, 15:24)

  gogu70 [utilizator]

  Au vaccinat 4-5% si vor pasaport...vai de mama lor de birocrati
 • -12 (42 voturi)    
  Vedeti-va de treaba (Miercuri, 17 martie 2021, 16:33)

  Vd999 [utilizator]

  Sincer, sunteti toti atat de prosti. Toti postacii astia. Mai taceti dracului din gura ca habar nu aveti sa distingeti intre mere si pere, dar va dati cu parerea de vaccinuri. Sunt programat sa ma vaccinez, dabea astept, nu am nicio frica. Este singurul mod in care putem strabate pandemia. Sper sa instaureze cat mai multe restrictii pentru cei care nu vor sa respecte bunul simt. Nu te vaccinezi? Nicio problema. Te testezi sau imi arati anticorpi.
  • +11 (29 voturi)    
   Desigur (Miercuri, 17 martie 2021, 16:49)

   boggg [utilizator] i-a raspuns lui Vd999

   Dacă scrii „dabea” sigur ești foarte, dar foarte deștept!
  • +6 (18 voturi)    
   Comisia Europeană propune introducerea „pașaportu (Miercuri, 17 martie 2021, 16:50)

   Alin124 [utilizator] i-a raspuns lui Vd999

   Pasapoartele pot??!1 aparea dupa incheierea campaniei de vaccinare.Nu inainte. Altefel NE BATEM BAIETI!
  • +12 (24 voturi)    
   Pai nu... (Miercuri, 17 martie 2021, 17:40)

   Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui Vd999

   Partea cu anticorpii nu e inclusa in document. Este doar "vaccin" sau "recovery". Adik certificat ca ai fost bolnav cu mai mult de x zile in urma...adik noi, vaccinatii natural fara sa stim vom sta pe tusa.
   PS. Vorbit deja cu doctorul celei mici care ma va "vaccina" in aer si imi va da stampila de "vaccinat" daca va fi cazul. Daca-i musai , cu placere...
   • +4 (12 voturi)    
    Buna faza (Miercuri, 17 martie 2021, 22:18)

    George21 [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

    Buna faza cu "vaccinatul" in aer,cred ca unii dintre noi am dori sa apelam la faza asta pentru ca nu suntem siguri ce reactii produce vaccinul pe termen lung.
   • +1 (1 vot)    
    de ce crezi ca sunt centre de vaccinare??? (Joi, 18 martie 2021, 13:03)

    MTG [utilizator] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

    de ce crezi ca sunt centre de vaccinare??? presupun ca sunt pline de CCTV pe acolo, pentru a fi siguri ca se baga serul ala cu ce o contine.
  • +3 (9 voturi)    
   Iti arat (Miercuri, 17 martie 2021, 20:26)

   Contactu [utilizator] i-a raspuns lui Vd999

   2 dejte si desfac si slitzu daca insisti
   • -5 (9 voturi)    
    Dar poate... (Miercuri, 17 martie 2021, 22:42)

    Valtran [utilizator] i-a raspuns lui Contactu

    ....nu vrea sa i-l desfaci tu.
    Poate e capabil sa si-l desfaca singur.
 • +6 (10 voturi)    
  De la ce varsta este necesara testarea? (Miercuri, 17 martie 2021, 17:03)

  Deceoare [utilizator]

  Copiii se vor testa indiferent de varsta? Pentru o saptamana in Grecia cu 2 copii achitam 4 teste PCR (2 la plecare, 2 la sosire?)
 • +2 (8 voturi)    
  Cam veche fotografia (Miercuri, 17 martie 2021, 18:21)

  Atoatestiutorul [utilizator]

  Vedeti ca sunt mai noi, cu Ursulina noastra si programul ei. Una mai recenta aici:
  https://eurovent.eu/?q=articles/european-commission-2021-work-programme-gen-117500
 • +8 (22 voturi)    
  bai baieti (Miercuri, 17 martie 2021, 20:32)

  Itsoc [utilizator]

  se pare ca toate conspiratiile se adeveresc.

  daca v-ar fi spus cineva asta in aprilie 2020 ati fi zis ca e "conspirationist", iacata acum devine realitate.

  stati s-o vedeti pe aia cu creditul social dupa modelul chinezesc. de ce credeti ca pasaportul asta se numeste "green" si nu health sau vaccination?

  pentru ca vi se va atasa scorul social de el care la inceput va fi bazat pe emisia de carbon dupa care se va extinde la fiecare detaliu al vietii voastre: cata apa consumati,, cata caldura folositi iarna, ce mancati, cate vaccinuri faceti, cat va deplasati, ce scrieti pe net, ce cumparati, absolut orice.

  conspiratie? vorbim in 2 ani, pana una alta pregatiti-va de un nou val de "covid".
  • +4 (18 voturi)    
   Corect si de acord (Miercuri, 17 martie 2021, 22:22)

   George21 [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   Este clar ca se urmareste asa ceva.Insa nu vor sa ne sperie,introducand lucrurile treptat.Impreuna avem putere insa au descoperit cum ne pot tine in case.
 • +8 (16 voturi)    
  Articol (Miercuri, 17 martie 2021, 21:36)

  wintershadow [utilizator]

  Ambiguu, in care se contrazic:

  "Potrivit sursei citate, toți cetățenii – fie că au fost sau nu vaccinați – ar trebui să beneficieze de o adeverință electronică verde atunci când călătoresc în UE. "

  Iar mai jos:"Deținerea unei adeverințe electronice verzi nu va constitui o condiție prealabilă pentru libera circulație, iar persoanele care nu dețin o astfel de adeverință nu vor face nicidecum obiectul unor discriminări."

  Oricum ar fi, introducerea unui document pe baza caruia vei putea calatori in cadrul ue inseamna un mare pas inapoi pentru uniune, libertatea de miscare si mult clamatele "egalitate", nediscriminare" - niste lozinci fara continut, folosite oportunist, pentru a cenzura pdv incomode, nealiniate ideologic.

  Avem o multitudine de cazuri in care persoane nevaccinate, din orice motiv (probleme medicale care nu permit, copii, etc) vor fi automat presupus infectate si vor trebui sa dovedeasca prin test negativ faptul ca nu sunt infectati. Cine a mai pomenit asa aberatie? Singurele persoane care ar trebui oprite la granite ar trebui sa fie cei cu simptome sau contactii directi ai unui caz confirmat.
  • -4 (8 voturi)    
   asa este (Miercuri, 17 martie 2021, 22:47)

   Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

   Intr-o lume ideala ai perfecta dreptate. Daca testarea infectarii s-ar putea face cu acuratete in 30 secunde, probabil ca lucrurile ar sta altfel.
  • +6 (12 voturi)    
   Ζήτω η Ελλάδα! Viva Italia! (Miercuri, 17 martie 2021, 23:30)

   Rolly [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

   Există speranță. Nu am nici cea mai mică intenție să ajung în țările care au înclinații să aplice ceva; vezi DE, FR, BE, NL, țările scandinave. De Franța chiar îmi pare puțin rău, noroc că am apucat să o văd mai demult când încă era o țară normală.

   În rest, trăiască Grecia, Turcia, Italia, Spania, Portugalia; fix țările care chiar merită vizitate an de an. La cât sunt de săraci, ar renunța și la testarea minimală. Nu că ar fi ok, chestia asta, însă, sunt sigur că vor fi mai toleranți și cu noi ăștia fără buletin.

   Să forțezi oamenii este cel mai idiot mod de a face un lucru bun. Chiar, cu logica asta și violul pare un act de binefacere.

   Mă încearcă un soi de patriotism bizar. Politicienii noștri au încetat să fie cei mai cretini în topul personal. UE conduce detașat
 • +3 (5 voturi)    
  pai si la comunisti (Miercuri, 17 martie 2021, 23:50)

  John_Re [utilizator]

  unii aveau mai multe drepturi.

  deci stie UssE-ul cum e cu specialii....

  :))
 • +8 (12 voturi)    
  Pariu! (Joi, 18 martie 2021, 0:07)

  n4c [utilizator]

  "Sistemul de adeverințe electronice verzi este o măsură temporară, urmând a fi suspendată de îndată ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va declara sfârșitul urgenței la nivel internațional în domeniul sănătății cauzate de COVID-1, precizează Comisia Europeană."

  Pentru fiecare an CU pasaport verde pina-n 17.3.2031, imi dati o sticla de Metaxa 12, cite una de la fiecare ins de aici care tine pariul.

  Pentru fiecare an FARA pasaport verde pina-n 17.3.2031 va dau o sticla de Metaxa 12, cite una pentru fiecare ins de aici care tine pariul.

  Anul curge incepind de azi, 17.3.2021.

  Sa va vad!


  Cine tine pariul?
 • 0 (2 voturi)    
  ar trebui (Joi, 18 martie 2021, 7:13)

  gopo2016 [utilizator]

  ca politicieni sa fie testati pt cit de inteligengi sint, daca se poate sa aiba un pasaport verde de testare sa ii vedem cit sint de "destepti",
  • +1 (1 vot)    
   la noi e dupa NUP (Joi, 18 martie 2021, 13:05)

   MTG [utilizator] i-a raspuns lui gopo2016

   la noi e dupa NUP, cu cat are mai multe politicianul, cu atat mai sus, ca e santajabil
 • -1 (3 voturi)    
  Titlu parcă-i burtieră de tv (Joi, 18 martie 2021, 8:34)

  muvis [utilizator]

  În titlu apare pașaport, dar în articol se vorbește doar de certificat, adeverință, document...pentru a facilita deplasarea celor care o dețin, nu a da dreptul de circulație în UE.
  ne scutește de timp pierdut, bani pe teste după ce ne-am vaccinat.si stat la coadă.
 • +1 (5 voturi)    
  filmul Produsul Verde - Soylent Green (Joi, 18 martie 2021, 8:53)

  MTG [utilizator]

  De la filmul Produsul Verde - Soylent Green. Acum e pt calatorit, urmatorul pas e portia de mancare
 • +1 (3 voturi)    
  rajala, (Joi, 18 martie 2021, 14:01)

  nick1587873340950 [utilizator]

  avind in vedere ca legislatie UE, PREVEDE LIBERA CIRCULATIE IN CADRUL UE, astept sa vad ce legi incalca cei care propun asa ceva. Orice proces deschis e gistigat de drept.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by