Asaltat din nou de apeluri din partea pacienților COVID care au simptome grave, SMURD-ul București Ilfov a cerut ajutorul colegilor din țară, relatează Europa FM. Echipaje din 10 județe sunt așteptate miercuri, la București, cu tot cu mașini, pentru ca de joi să ajute pompierii din regiunea București Ilfov inclusiv la transportarea medicilor de la DSP la cei care trebuie testați pentru coronavirus.

SmurdFoto: Wikipedia

De aproape 10 zile, atât ambulanțele obișnuite cât și SMURD-ul din Capitală și Ilfov primesc mii de solicitări zilnic. În Regiunea București Ilfov, numărul solicitărilor la Ambulanță, pentru consultații, testari și simptome grave de COVID aproape s-a dublat în ultimele 10 zile, ajungând de peste 2.300.

Și la SMURD, care intervine în cazuri grave, paramedicii merg la bolnavi COVID mult mai des decât luna trecută, a precizat pentru Europa FM, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ulfov, Daniel Vasile: „În momentul actual sunt 5 echipaje din 5 inspectorate județene care acționează în sprijinul resurselor din București și, în cursul zilei de astăzi, vor sosi încă 10 echipaje. Misiunea principală a acestora va fi de a transporta echipele de medici pentru testarea pacienților la domiciliu, dar și pentru preluarea pacienților și transportarea acestora către unitățile spitalicești. (…) Acum, cu 15 resurse venite din inspectoratele județene învecinate, suntem la un nivel foarte ridicat. În ultimele zile se observă o creștere a numărului de cazuri, care se reflectă și în numărul de decontaminări pe care le efectuăm în fiecare zi. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri au fost 100 de decontaminări. (…) Nivelul maxim înregistrat până în prezent, pe durata pandemiei, a fost de 150 de decontaminări pe zi. Trendul este cu siguranță unul crescător.”

În Capitală, la o rată de infectare cu SARS-CoV-2, marți, de peste 4 la mia de locuitori, în creștere față de luni, autoritățile instalează la Spitalul Sfântul Ioan o unitate mobilă de terapie intensivă în condițiile în care este criză de locuri în spitale la ATI.