Românii care se află sau vor să călătorească în Bulgaria sunt avertizați că a fost emisă o alertă meteo de ninsori puternice, valabilă până joi.

Foto:

Institutul de Meteorologie și Hidrologie bulgar a emis un cod galben de precipitații, valabil pentru perioada 17-18 martie, transmite Ministerul Afacerilor Externe de la București. Precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar condițiile meteorologice vor fi prielnice formării de polei și apariției troienelor de zăpadă.

Alerta de ninsoare și vânt vizează și regiunile Veliko Târnovo și Gabrovo. Aici, condițiile meteorologice vor fi prielnice formării de polei și apariției troienelor de zăpadă.

În regiunile Ruse și Silistra se anunță ploi puternice, în timp ce în regiunile Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Loveci, Plovdiv, Pazardjik, Blagoevgrad, Pernik, Kiustendil, Sofia-regiune și Sofia vântul va sufla rafale de 20 – 22m/sec.

Autoritățile bulgare recomandă informarea cu privire la condițiile meteo din regiunile de destinație, iar în cazul deplasărilor rutiere, adaptarea vitezei la condițiile meteo, echiparea autovehiculelor pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă și respectarea strictă a semnalizărilor rutiere temporare și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului.

Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse în condiții de viscol.