Un medic pneumolog de la Spitalul Militar din Galați are un mesaj ironic pentru șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, căruia îi reproșează că au fost închise școlile, dar sunt deschise mall-urile și pârtiile de schi, care sunt pline. "Dumneavoastră aveți senzația că limitarea ieșirii din casă între 22 și 5 dimineața contribuie cu ceva la stoparea răspândirii virusului? Răspunsul e nu! Dar na, băieții ăia de vă înconjoară nu prea au curajul să vă zică, dar vă spune eu..", îi transmite medicul lui Raed Arafat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit site-ului Spitalului Militar de Urgență "Dr. Aristide Serfioti" din Galați, Sorin Bivolaru este medic primar pneumolog cu competențe în endoscopie bronșică.

Redăm integral mesajul postat marți seară pe Facebook de către medicul Sorin Bivolaru:

  • "Bună seara Dl. Arafat!Ce faceți? Sunteți bine? Bine suntem și noi! Slavă Domnului! Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine! Chiar foarte bine! 6118 cazuri astăzi!
  • Școlile?! Închise clar! Mall-urile?! Deschise și PLINE! Teatrele?! Închise! Pârtiile?! Deschise și arhipline!
  • Se apropie Paștele! Știți?! O să restrângeți iarăși dreptul oamenilor la religie?! Dar mall-urile, tot deschise? Școlile tot închise?
  • Dumneavoastră aveți senzația că limitarea ieșirii din casă între 22 și 5 dimineața contribuie cu ceva la stoparea răspândirii virusului? Răspunsul e NU! Dar na, băieții ăia de vă înconjoară, nu prea au curajul să vă zică, dar vă spune eu..
  • - v-ați făcut damblaua impunând măsurarea temperaturii la intrarea în magazine, firme, instituții, etc. Câte cazuri de COVID19 ați identificat? ZERO! Motiv pentru care ați și renunțat la măsură!
  • - ați recomandat lucrul în ture. Hmmm... Ați verificat să vedeți câte instituții publice sau private practică chestia asta? NU! Iar mulți dintre cei care o practică, au redus salariile angajaților sau le-au făcut contracte pe jumătate de normă. Credeți că dacă oamenii bagă mai puțini bani în buzunar, nu se mai îmbolnăvesc de COVID19?
  • - în loc să vă prostiți cu restricții aproape inutile, mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor, instituțiilor, etc. Multe firme au oameni pozitivi, care continuă să vină la muncă. Angajaților li se interzice să declare la DSP sau să se testeze, că să nu le sisteze activitatea. Ce ziceți, găsim o soluție? Mai valabilă treaba aia cu ”zădărnicirea combaterii bolilor” sau fugărim oamenii noaptea pe străzi, în timp ce infractorii își fac treburile liniștiți..
  • Ar mai fi câte una alta de zis, dar na... nu citiți dumneavoastră pe aici. Apropo, sunt medic pneumolog, la Spitalul Militar din Galați, în caz că aveți întrebări despre măsuri eficiente de limitare a răspândirii virusului SARS COV2".