Primarul liberal al Devei, Florin Oancea, cere demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara, în condiţiile în care oraşul nu are apă caldă şi căldură de aproape două săptămâni, deoarece Termocentrala Mintia, furnizorul de agent termic, este oprită pentru că nu are cărbune. El îi acuză de incompetență și rea-voință pe directorul general Samuel Dioane şi pe administratorul special Cristian Roşu, și ei tot membri PNL.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, primarul PNL Florin Oancea îi acuză pe pe directorul general Samuel Dioane şi pe administratorul special Cristian Roşu de incompetenţă şi rea-voinţă în gestionarea problemelor cu care se confruntă locuitorii Devei, care nu au căldură în apartamente.

El spune că echipa de conducere a CEH a direcţionat tot cărbunele extras din Valea Jiului spre Termocentrala Paroşeni, şi nu spre cea de la Mintia, care putea produce agent termic şi pentru populaţia din oraş.

"Devenii şi-au plătit toate obligaţiile contractuale faţă de Termocentrala Mintia, iar cei doi decidenţi ai CEH au luat hotărârea să direcţioneze cărbunele extras din Valea Jiului către Termocentrala Paroşeni, lăsând în frig mii de deveni, precum şi creşe, grădiniţe, şcoli din municipiul Deva. Guvernul României a plătit toate salariile restante, precum şi toate sporurile pentru minerii din Valea Jiului. Tot cărbunele extras, după ce greva minerilor s-a încheiat, a fost direcţionat de cei doi conducători ai CEH către Termocentrala Paroşeni, în bătaie de joc faţă de mii de deveni, copii de creşă, grădiniţă, elevi, maturi, bătrâni! Este intolerabilă această situaţie! Dioane Samuel şi Roşu Cristian: Demisia!", a scris Oancea.

El mai spune că, în calitatea sa de preşedinte al PNL Deva, va cere forurilor statutare ale partidului de la nivel central să îi demită "în regim de urgenţă" pe cei doi șefi ai CEH, care sunt membri ai PNL, în cazul în care aceștia nu vor demisiona.

"Bătaia de joc şi incompetenţa trebuie să ia sfârşit aici! Lipsa de respect, solidaritate şi empatie pentru cei peste 22 mii de deveni obligaţi să stea în frig, fără nici o vină, îmi întăreşte convingerea că demisia celor doi este cea mai corectă soluţie! Devenii nu trebuie să mai sufere din cauza incompetenţei voastre!", adaugă primarul Devei.

Termocentrala Mintia s-a oprit în 5 martie, din cauza lipsei de cărbune pe stoc, iar aproximativ 4.000 de apartamente, instituţii publice şi majoritatea şcolilor din Deva au rămas fără apă caldă şi căldură.