Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, așteaptă ca miercuri să fie aplicate sancțiuni în cazul învățătorului violent de la Școala „Mihai Codreanu” din Iași, care este și consilier județean și care a fost surprins terorizându-și elevii. În cazul în care conducerea școlii nu dă dovadă de responsabilitate și nu ia măsurile corecte, ”atunci o să vedem ce trebuie făcut”, a mai spus ministrul. De altfel, vineri ar urma să apară concluziile auditului efectuat de Inspectoratul Județean asupra conducerii unității, având în vedere că aceasta nu a acționat în urma sesizărilor repetate ale părinților.

Sorin CimpeanuFoto: Captura video

“În mod firesc există o supoziție vizavi de apartenența la un anumit partid din poziția de consilier județean. Eu încă sunt nedumerit cu privire la calitatea de membru a unui consiliu de administrație. Știu că acolo sunt consilierii locali, nu cei județeni. M-am asigurat în discuția cu Inspectoratul Școlar că nu vor fi ingerințe de altă natură în deciziile care vor fi luate. Decizia de sancționare va fi mâine. Vom vedea care este sancțiunea pe care școala o decide”, a declarat Cîmpeanu, la Digi24.

El a precizat că, în același timp, se derulează un audit din partea Inspectoratul Județean Iași.

”Concluziile le vom avea vineri. Atâta vreme cât conducerile inspectoratelor sunt numite prin decizie a ministrului iar conducerile școlilor sunt numite prin decizie a inspectoratului – cu consultarea consiliului de administrație, cu toate regulile – există și posibilitatea de intervenție în această situație specială în care sunt numiți. Atunci când vor fi stabilizate conducerile prin concursuri relevante, sunt convins că nu va mai fi nevoie să intervenim. Dacă conducerea școlii nu ia măsurile corecte în această situație, cred că lucrurile sunt ușor de înțeles ce se poate întâmpla. Dacă nu dă dovadă de responsabilitate conducerea școlii, atunci o să vedem ce trebuie făcut cu conducerea școlii”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a cerut Școlii „Mihai Codreanu” cercetarea disciplinară a învățătorului Constantin Șerban, după apariția unor înregistrări în care se aude cum teroriza elevii, dar decizia de sancționare va fi luată de către Consiliul de Administrație al unității de învățământ din care și el face parte, fiind desemnat pentru această poziție de către PNL, relatează publicația locală 7iasi.ro.

Pe 1 martie, ziarul local a publicat înregistrări de la lecțiile susținute de învățătorul Constantin Șerban unor elevi de clasa a II-a de la Școala Gimnazială nr. 28 „Mihai Codreanu”, în care se auzea cum acesta amenință elevii, îi jignește și în care se aud și zgomote de lovituri.