STS susține că platforma de vaccinare este ”funcțională și permite înscrierea beneficiarilor”, poziția Serviciului de Telecomunicații Speciale venind în condițiile în care utilizatori ai platformei au reclamat luni că nu poate fi accesată. Situația a fost confirmată și de jurnaliști HotNews.ro, încercările de logare pe vaccinare-covid.gov.ro nefiind posibile luni dimineață și la prânz.

Platforma vaccinareFoto: vaccinare-covid.gov.ro

În cursul zilei de 15 martie a.c., până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare, potrivit sursei citate.

STS spune că în cursul acestei zile se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului.

”Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare. Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente”, transmite STS.