Nouă din cei 12 marinari ucraineni salvaţi joi de pe nava care s-a scufundat în Marea Neagră au fost duși vineri dimineață în Portul Constanța. Reamintim că doi marinari din echipaj au murit, unul este în continuare căutat, iar o altă persoană a fost preluată cu o zi în urmă de un elicopter și dusă la spital.

Volgo Balt 179Foto: shipspotting.com

Nava GSP Falcon, care a participat la operațiunea de salvare, a ajuns vineri dimineaţă în Portul Constanţa, scrie News.ro. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă al judeţului Constanţa, iar cadrele medicale urmează să evalueze situaţia marinarilor salvaţi.

Potrivit reprezentanţilor Grupului de Servicii Petroliere, nava a ajuns la ora 7.05, iar starea de sănătate a marinarilor este bună.

Nava ucraineană cu 13 marinari la bord s-a scufundat joi în Marea Neagră, iar un echipaj românesc a intervenit pentru salvarea acestora.

Două persoane au murit, una este dată dispărută şi 10 au fost salvate (printre care o femeie), din totalul celor 13 membri ai echipajului (cetăţeni ucraineni) cargoului „Volgo Balt 179”, aflat sub pavilion Insulele Comore, care s-a scufundat, joi, în Marea Neagră, la peste 70 de mile marine de portul Constanţa. Femeia a fost preluată joi de un elicopter și dusă la spital.