Reprezentanţii Grup Servicii Petroliere (GSP) au anunţat, joi seară, că au sistat acţiunea de căutare a marinarului dispărut în Marea Neagră după scufundarea cargoului „Volgo Balt 179”, nouă dintre cei zece membri ai echipajului salvaţi urmând să fie transportaţi la dana pentru pasageri a portului Constanţa, relatează Agerpres.

Volgo Balt 179Foto: shipspotting.com

„GSP Falcon transportă echipajul salvat la Dana Pasageri Port Constanţa. GSP Falcon a fost înştiinţat la ora 17.25 de către RMCC Constanţa de eliberare din acţiunea de Căutare şi Salvare pe Mare - SAR”, a transmis GSP.

Conform sursei citate, acţiunea de căutare şi salvare va fi continuată de o navă a Gărzii de Coastă şi de fregata „Regina Maria” a Forţelor Navale Române.

Două persoane au murit, una este dată dispărută şi 10 au fost salvate (printre care o femeie), din totalul celor 13 membri ai echipajului (cetăţeni ucraineni) cargoului „Volgo Balt 179”, aflat sub pavilion Insulele Comore, care s-a scufundat, joi, în Marea Neagră, la peste 70 de mile marine de portul Constanţa.

Cele 10 persoane au primit îngrijirile necesare la bordul GSP Falcon, femeia fiind la scurt timp evacuată cu un elicopter GSP, după ce starea ei de sănătate s-a agravat.

Potrivit reprezentanţilor Grupului Servicii Petroliere, mesajul S.O.S. transmis de cargou a fost recepţionat de nava GSP aflată în zonă.

„La 04.40 dimineaţa, GSP Falcon a recepţionat un mesaj de urgenţă de la nava „Volgo Balt 179”. Operaţiunea de salvare a început fără întârziere, în condiţii meteo deosebit de dificile, vânt de 50 km/h şi valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de „Volgo Balt 179” a fost de abandon navă”, a transmis GSP.