Vicepremierul Dan Barna a fost audiat joi la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), după articolul din 2019 al Rise Project privind perioada sa de antreprenoriat în domeniul fondurilor europene. El a spus, la finalul audierilor, că este optimist că nu va aştepta încă doi ani pentru a închide această poveste pentru care a consumat "enorm de multă energie".

HotNews.roFoto: Hotnews

Barna a spus, la finalul audierilor de la DLAF, că a fost "un dialog civilizat", de câteva zeci de minute, cu "întrebări destul de banale" legate de câteva formulare de participanţi la proiect.

"Am clarificat de ce nu eram într-o situaţie de conflict de interese în ceea ce însemnau angajaţii, acea croitorie de la Sibiu unde a fost şi sora mea printre angajaţi. Acestea au fost cele două teme abordate. A fost un dialog simplu. Sunt foarte mulţumit că am avut ocazia să clarific şi sunt optimist că vom ajunge într-un termen, sper eu scurt, şi nu vom aştepta încă doi ani pentru a închide această poveste pentru care am consumat enorm de multă energie şi eu şi colegii mei din USR-PLUS”, a afirmat Dan Barna.

El a precizat că nu va mai fi chemat și a doua oară la DLAF, pentru că inspectorii "s-au declarat mulţumiţi" de clarificările aduse.

"Antreprenorul de succes Dan Barna duce în spate o serie lungă de eșecuri care au costat aproape șase milioane de euro", a scris Rise Project în octombrie 2019. ”Șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE", au scris jurnaliștii de la Rise. Articolul despre Dan Barna a fost publicat în ziua în care liderul USR a mers la Cotroceni la consultările cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier.

"E ca și cum ne-am supăra pe Hagi că n-a înscris de fiecare dată. Lucrurile sunt foarte clare, am fost deschis, nu am nimic de ascuns”, a reacționat atunci liderul USR.