Catedrala Mitropolitană din Timișoara apare din nou fără crucile din vârful turlelor, de data aceasta într-un afiș al Ministerului Sănătății, care îi anunță pe timișoreni că se pot programa pentru vaccinare în etapa a treia. Arhiepiscopia Timişoarei solicită refacerea imaginii.

afis Ministerul Sanatatii cu catedrala din TimisoaraFoto: Facebook Ministerul Sanatatii
  • "Pentru a încetini răspândirea virusului în cele mai afectate locuri, începând de astăzi, mai mulți români se pot programa pentru vaccinare.
  • Se pot programa persoane din localitățile și municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. Aceștia se pot programa pe platformă (http://bit.ly/ProgramareVaccinare), prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin medicul de familie sau curant, prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.
  • În municipiile si localitățile cele mai afectate de îmbolnăvirea cu noul coronavirus se vor deschide și alte 38 de fluxuri noi de vaccinare pentru vaccinul AstraZeneca pe lângă cele 21 deja existente", este anunțul postat miercuri pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

Pe afișul campaniei apare imaginea Catedralei Mitropolitane din Timișoara, din nou fără crucile din vârful turlelor.

Arhiepiscopia Timişoarei cere refacerea imaginii

Arhiepiscopia Timişoarei își exprimă regretul faţă de afişul promovat de Ministerul Sănătăţii și cere refacerea imaginii.

  • ”Arhiepiscopia Timişoarei îşi exprimă surprinderea şi regretul faţă de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa oficială de Facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timişoara, fără crucile de pe turle.
  • De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timişoarei şi a Banatului, este reprezentată fără crucile aşezate pe turle, ca simbol al biruinţei asupra răului şi nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate”, se arată într-un comunicat de presă de joi al Arhiepiscopiei Timişoarei, potrivit News.ro.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Timişoarei spun că lăcaşul mitropolitan al Timişoarei apare în postarea Ministerului Sănătăţii fără acordul Bisericii, astfel că cer refacerea imaginii postată cu "prezentarea completă şi corectă a Catedralei mitropolitane din Timişoara, monument istoric şi de arhitectură bisericească, apreciat la nivel naţional şi internaţional”.

În trecut, pe un afiş al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană a apărut reprezentarea Catedralei fără cruci, ulterior afişul fiind modificat. Anul trecut, tot la Timişoara, Catedrala fără cruci pe turle apărea într-o pictură murală, ulterior fiind modificată şi aceasta, după ce mai multe comentarii au apărut în spaţiul public.