​​Pandemia de COVID a îndreptat atenția românilor către achiziționarea unei case, uitându-se, totodată, la tehnologiile de ultimă oră care să le asigure confortul, la costuri optime. O astfel de tehnologie o reprezintă pompele de căldură: preferate tot mai mult de proprietarii de case din întreaga lume, ca soluție de încălzire și producere a apei calde, acestea sunt soluția performantă care aduce economii importante la costurile de încălzire. Generând gratuit până la 75% din energia necesară - direct din aer, apă sau sol - ele aduc, totodată, o contribuție majoră la protecția climei, asigurând emisii reduse de CO2.

Vaillant - pompe de calduraFoto: Vaillant

Pompele de căldură de la Vaillant sunt una dintre cele mai economice, eficiente și ecologice modalități de a asigura nevoile de încălzire și apă caldă ale unei case. Deoarece principala sursă de generare a căldurii provine chiar din mediul înconjurător, cantitatea de energie necesară pentru a genera încălzirea necesară este mult redusă în comparație cu alte metode. Împreună cu funcția lor de încălzire, pompele de căldură de la Vaillant pot să și răcească clădirea în timpul verii. Acestea asigură întotdeauna temperaturi confortabile în casă - chiar și atunci când căldura verii devine de nesuportat.

3 beneficii ale pompelor de căldură

1. Economisire de energie și de costuri - căldura de la soare este stocată în aer, în pământ și în pânza freatică. O pompă de căldură folosește această energie din exterior - pentru interior. Cu o medie de numai 25% energie electrică, produce 100% energie termică – din care 75% este căldură gratuită din mediu!

2. Rezistență în viitor și încălzire independentă - energia nelimitată din mediul înconjurător te face independent, iar utilizarea durabilă a electricității autogenerate, printr-un upgrade al sistemului cu panouri fotovoltaice, și mai mult. Combinarea unei pompe de căldură cu un sistem fotovoltaic este cel mai ecologic sistem de încălzire disponibil în prezent.

3. Funcționare silențioasă - pompele Vaillant sunt printre cele mai silențioase de pe piață. Nivelul scăzut de zgomot permite ca unitatea exterioară a unei pompe de căldură Vaillant să fie instalată fără probleme chiar în complexe de locuințe din orașe, cu restricții serioase în ceea ce privește zgomotul.

Este pompa de căldură o soluție pentru tine?

Dacă locuiești într-o clădire nouă - o clădire nouă bine izolată necesită puțină căldură. Într- o construcție nouă este instalat adesea un sistem de încălzire prin pardoseală, perfect compatibil cu utilizarea unei pompe de căldură.

Dacă locuiești într-o clădire renovată - pompele de căldură pot să funcționeze eficient și să fie utile chiar și în clădiri vechi, mai ales în cazul renovării cu optimizare energetică și cu utilizarea de sisteme de încălzire prin pardoseală în loc de calorifere. Cu cât este mai mare gradul de modernizare, cu atât este mai recomandată utilizarea unei pompe de căldură. Este bine de știut că un sistem hibrid de pompe de căldură și boilere cu condensare pe gaz oferă și siguranță și eficiență energetică ridicate.

Temperaturile optime în funcție de cameră

Temperatura medie recomandată a unei camerei este de obicei în jur de 20°C, însă e bine de știut că pentru unele camere există temperaturi specifice de încălzire.

Camerele de zi ar trebui să fie încălzite la aproximativ 20 - 22 °C, deoarece probabil că aici petreci cel mai mult timp. De asemenea, spațiul de lucru ar trebui încălzit la această temperatură, pentru a ajuta la concentrare.

Baia ar trebui să aibă o temperatură cuprinsă între 22 și 24°C, pentru ca, atunci când ieși de sub un duș fierbinte, corpul să nu resimtă o diferență foarte mare față de temperatura apei.

Dormitorul trebuie să fie relativ mai rece, între 16 și 19°C. Temperatura corpului nostru scade în timpul somnului, iar o cameră răcoroasă ajută la reglarea temperaturii interne, pentru un somn bun. Dormitorul copiilor ar trebui să fie ușor mai încălzit, în jur de 17-20°C, în funcție de vârsta lor.

Orice spațiu în care petreci puțin timp, precum coridoarele, camera tehnică sau mansardele, ar trebui să fie ușor mai reci decât restul casei, cu o temperatură cuprinsă între 15 și 18°C.

Avantajele oferite de pompele de căldură Vaillant

Află care sunt motivele pentru care să alegi pompele de căldură Vaillant, pentru a te bucura de temperaturile optime menționate mai sus și un confort maxim:

  • Experiență - Vaillant este o marcă cu peste 140 de ani de experiență în tehnologii de încălzire.
  • Servicii cuprinzătoare, e.g. consultanță, service clienți și multe altele. Experții Vaillant te vor ajuta să găsești soluția potrivită stilului tău de viață și care să îți aducă economii pe termen lung.
  • Cea mai mare economie și fiabilitate de sistem.
  • Accesul la o rețea națională de parteneri experți Vaillant selectați.
  • Ocazia de a face o alegere sustenabilă și de a contribui, prin alegerea acestui sistem, la un mediu înconjurător mai curat.
  • Flexibilitate, datorită faptului că toate pompele de căldură pot fi integrate în sisteme hibrid.

Cu pompele de căldură de la Vaillant, alegi un sistem de încălzire pregătit pentru viitor: îți încălzești casa într-un mod care protejează mediul și economisește energie și bani, cu un sistem care protejează resursele naturale, deoarece folosește exclusiv energie regenerabilă, în loc de energii fosile.