Premierul Florin Cîţu spune, întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că nu a făcut încă o evaluare şi că aceasta se face la jumătatea anului, dar că între el și Vlad Voiculescu "nu există nicio diferență, pe nicio temă". Întrebat despre afirmațiile lui Vlad Voiculescu că transparenţa deranjează, premierul a răspuns: “Eu am spus din primul moment că voi prezenta transparent toate concluziile, de exemplu, rapoartele de control în urma incendiului de la Balş, de la Piatra Neamţ".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • “Nu există o diferenţă între mine şi Vlad Voiculescu pe nicio temă. Publicarea bazei de date este un lucru pe care l-a făcut Ministerul Sănătăţii. Ideea este că am fost sesizat şi pentru orice sesizare, fie că vine de la cetăţenii României sau de instituţii ale statului trebuie să dau o rezoluţie să vedem cum trebuie să fie rezolvată.
  • Nu sunt specialist, vom vedea dacă este o problemă sau nu este nicio problemă. Din punctul meu de vedere, subiectul este încheiat”, a afirmat Cîţu.

El a spus că a cerut date din mai multe zone din ţară, după ce a constatat că Timișoara a cerut vaccinuri în plus, în condițiile în care acolo erau 20.000 de locuri libere pe platformă.

  • "Pe mine mă surprinde totuşi că a trebuit eu să caut şi că nu au venit specialiştii să caute. De exemplu, pe platforma de programare se găsesc 20.000 de locuri libere în Timişoara. (...) N-am văzut pe nimeni să ia atitudine să înţeleagă de ce s-a întâmplat acest lucru. Aş vrea să văd şi eu de ce s-a ajuns la această situaţie şi am sesizat Timişoara.
  • După aceea am cerut situaţia şi în ţară din mai multe locuri. Aştept să văd de ce este posibil ca un oraş cum este Timişoara, de exemplu, şi judeţul Timiş, să ceară vaccinurile în plus dar să aibă 20.000 de locuri libere. O să vină rezultatul, am cerut să văd ce se întâmplă", a explicat Cîţu.

Întrebat dacă susţine ca acele date să fie prezentate de Ministerul Sănătăţii în forma actuală, Cîţu a răspuns: "Bineînţeles!". În acest context, el a vorbit și despre informațiile potrivit cărora datele oficiale publicate de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, scot la iveală un sistem paralel de vaccinare.

  • "Gheorghiţă a prezentat de fiecare dată, în fiecare marţi, a fost ideea mea de a prezenta în fiecare săptămână, câţi s-au vaccinat din personalul medical şi aşa mai departe. Iar e aici un lucru foarte interesant - publicarea datelor. Am văzut nişte concluzii în spaţiul public, au fost nişte acuzaţii grave, zic eu, care trebuie să le explice cei care au publicat datele. Înţeleg că se formează în opinia publică imaginea că s-au vaccinat unii din personalul militar, persoane care nu trebuiau să se vaccineze, ceea ce este un lucru foarte grav. Dacă există dovezi în acest sens, cei care au publicat datele trebuie să le susţină. (...) Aştept de la cei care au publicat datele să-mi explice dacă este adevărat aşa ceva", a spus Florin Cîţu.

Întrebat despre postarea lui Vlad Voiculescu, care a scris că transparenţa deranjează, premierul a răspuns: “Eu am spus din primul moment că voi prezenta transparent toate concluziile, de exemplu, rapoartelele de control în urma incendiului de la Balş, de la Piatra Neamţ. Şi rămân fidel acestui lucru, voi prezenta aceste rapoarte. Cred că astăzi după şedinţa de Guvern, dacă este gata cel al corpului meu de control, voi veni cu câteva concluzii, deci întotdeauna am fost susţinător al transparenţei 100%, nu este nicio problemă”. El a spus că aşteaptă să fie făcute publice cât mai repede şi celelalte rapoarte (ale Ministerului Sănătății), "aşa cum ni s-a promis".

De asemenea, chestionat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Sănătăţii, premierul Florin Cîţu a spus că nu a făcut încă o evaluare şi că aceasta se face la jumătatea anului.