Premierul Florin Cîțu spune că au existat propuneri pentru introducerea mai multor noi restricții, între care închiderea mall-urilor în weekend, pe care însă nu le-a acceptat. El susține că singura măsură care va fi luată vizează interzicerea circulaţiei după ora 22.00, în loc de ora 23.00, cum este acum.

Mall aproape golFoto: Hotnews

În ședința de miercuri a Guvernului va fi decisă prelungirea stării de alertă în România, însă nu este cazul să fie introduse noi restricții.

"Va fi adoptată măsura ca circulația după ora 22.00 să fie restricționată. Restricția aceasta va face diferența, veți vedea", a afirmat premierul, precizând că magazinele vor fi deschise până la ora 21.00, așa cum se întâmplă și acum.

El a spus că au existat mai multe propuneri din partea epidemiologilor pentru introducerea de noi restricții, precum închiderea mall-urilor în week-end, dar că nu le-a acceptat.

"Au fost propuneri cu mai multe restricţii, nu le-am acceptat, închidere malluri în weekend, şamd, nu mergem în direcţia asta. Ştiu că există mai multe persoane care încearcă să restricţioneze, eu cred că România se descurcă foarte bine, o să avem o lună cu mai multe doze de vaccin, cu 2,6 milioane, deci campania merge foarte bine”, a afirmat Florin Cîţu.