Bărbatul care, din gelozie, și-a ucis soția, asistentă și director de îngrijiri la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în urmă cu un an, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sebastian Dumitru Patriche, bărbatul care, la începutul lunii ianuarie 2020 a mers la Spitalul din Piatra Neamț cu intenția de a-și ucide soția, director de îngrijiri și asistentă, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare pentru omor calificat.

Potrivit deciziei Tribunalului Neamț, lui i-au fost interzise și anumite drepturi.

De asemenea, i se deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi a arestării preventive, de la data de 10 ianuarie 2020 la zi.

Instanța a dispus și prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Patriche este obligat să plătească daune morale și materiale fiului său, precum și mamei victimei de 20.000 de lei și peste 550.000 de euro.

Decizia Tribunalului Neamț a fost emisă marți și este cu apel în 10 zile de la comunicare.

Anca Patriche, asistent şef al Secţiei de Chirurgie, câştigase, prin concurs, funcţia de director de îngrijiri al Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ. Cu puţin timp înainte de a fi ucisă de soţul cu care era în proces de divorţ, fusese instalată în funcţie, dar nu apucase să îşi ia în primire biroul. Acesta este motivul pentru care a fost găsită de soţ în vechiul birou.

Bărbatul care şi-a ucis soţia nu a putut fi audiat imediat, din cauza stării psihice precare, după ce a conştientizat fapta comisă. Procurorii au luat în calcul premeditarea, deoarece el a mers de acasă la spital cu cuţitul în sacoşa de cumpărături. În discuţiile cu anchetatorii, el a spus că este afectat de ceea ce a făcut, că a convieţuit cu soţia sa 27 de ani şi că a venit la spital să o felicite pentru noua funcţie.