Meteorologii au emis un cod galben de ninsori începând din această noapte, de la ora 3.00, și până joi dimineață, în Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei.

Foto:

Potrivit avertizării ANM, în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri și până în dimineața zilei de joi, temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

În următoarele săptămâni, temperaturile cunosc o ușoară abatere de la normal și va fi destul de rece săptămâna aceasta, apoi vremea devine normală pentru această perioadă. Și precipitațiile se vor încadra în limitele cunoscute acestei perioade de primăvară.

8 - 15 Martie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar și în general deficitar în nord-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

15 - 22 Martie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

22 - 29 Martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

29 Martie - 5 Aprilie

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.