Pacienții din Sibiu își pot verifica istoricul medical pe o platformă on-line. De asemenea, ei pot face programări la mai multe unități medicale din județul Sibiu, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritățile județene anunță că, începând de luni, sibienii au la dispoziție o platformă on-line unde pot fi vizualizate informații din istoricul medical. De asemenea, pacienții se pot programa de acasă la medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgentă, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda" și Spitalul de Pneumoftiziologie, toate din Sibiu.

În situația în care pacientul dorește, platforma oferă și posibilitatea de a adăuga la profilul medical analize suplimentare care au fost realizate în alte clinici și poate da acces la dosarul medical unui medic.

Platforma a fost realizată cu fonduri europene la solicitarea Consiliului Județean Sibiu. Proiectul are o valoare totală de 3,7 milioane de lei.

Platforma poate fi accesată de pe orice dispozitiv, calculator, laptop, tabletă sau telefon mobil. Pentru a intra în platformă, utilizatorii își creează un cont de utilizator pe platformă folosind codul de pacient primit de la oricare dintre cele trei spitale sau numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate. De asemenea, sunt necesare codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă.