Trei cadre medicale de la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova au suferit fracturi la picioare după ce au sărit de la etaj pentru a scăpa de un incendiu provocat de către o pacientă. În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate sau au reușit să iasă singuri din clădire, în urma incendiului.

112Foto: Agerpres

UPDATE 23.10: Cele trei cadre medicale care au suferit traumatisme ușoare la membrele inferioare sunt în afara oricărui pericol. Ele au fost internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova, potrivit Ministerului Sănătății.

UPDATE 23.05: Primarul orașului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, anunță că vor fi declanșate anchete după incendiul de la Spitalul de Psihiatrie. Edilul șef vrea să afle de ce un pacient avea o brichetă, iar medicii de gardă nu au încercat să-i ajute pe cei internați.

Focul a pornit după ce o pacientă care avea o brichetă a incendiat o saltea.

”Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată, instalațiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalității, iar la această unitate sanitară, in toate camerele și pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. In schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriați din cauza fumului. Vom declanșa o anchetă ca să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol”, a declarat primarul Lia Olguța Vasilescu.

Știre inițială

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 de metri pătrați și a fost lichidat.

”În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare, prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital”, arată Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară, într-o altă aripă a clădirii.

Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient.

Potrivit ISU Dolj, la fata locului au fost trimise doua subunități de interventie, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova, cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale de lucru la înălțime, o mașină de descarcerare grea și o ambulanță tip B.