Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care de la începutul pandemiei a ignorat în mai multe rânduri măsurile impuse și chiar a contestat în instanță restricțiile impuse pentru pelerinaje, îi îndeamnă pe oameni să "lupte" pentru ca bisericile din Constanța să nu se închidă: "Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm".

HotNews.roFoto: Hotnews

Arhiepiscopul Tomisului a făcut declarațiile după ce în spațiul public au apărut discuții despre posibilitatea instituirii unor noi măsuri de restricție din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2.

  • "Iată și noi suntem amenințați în aceste zile căci, cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința. Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm. Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala”, a spus IPS Teodosie, potrivit Mediafax.