Un bărbat care în iulie 2019 a evadat de la Penitenciarul Arad și pe numele căruia există și un mandat european de arestare a spart o clădire de birouri din București, de unde a furat bani și mai multe bunuri. Poliția Capitalei a anunțat luni că el a fost reținut.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Poliției Capitalei, luni dimineață, în jurul orei 03.30, Secția 26 Poliție a fost sesizată prin apel 112 de către reprezentanții unei firme că persoane necunoscute au pătruns într-o cladire de birouri din sectorul 4, de unde sustrag bunuri. La fața locului au ajuns polițiștii, care au depistat un bărbat în vârstă de 42 de ani.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul ar fi pătruns în clădire după ce a sărit gardul și a forțat o ușă. Ulterior, ar fi intrat în mai multe birouri, de unde ar fi furat o sumă de bani și două terminale mobile.

Conform sursei citate, el figurează ca persoană urmarită, pe numele său fiind emis un mandat de arestare europeană, precum și un mandat de executare a pedepsei închisorii, ambele emise de catre Judecătoria Sectorului 4. Anchetatorii au mai stabilit că în 12 iulie 2019 bărbatul a evadat de la Penitenciarul Arad, unde executa pedepsa în regim semideschis. De asemenea, autoritatile judiciare bulgare au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare pentru infracțiuni comise pe teritoriul acestei tari.

Bărbatul a fost reținut, urmând să fie dus în instanță cu propunere de arestare preventivă.