Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus, luni, că lucrurile devin pe zi ce trece mai îngrijorătoare în privința cazurilor de coronavirus și nu exclude noi restricții impuse odată cu prelungirea stării de alertă.

Vlad VoiculescuFoto: AGERPRES

Ministrul Vlad Voiculescu a fost întrebat de jurnaliști dacă sunt posibile noi restricții odată cu prelungirea stării de alertă.

”Dacă lucrurile merg așa în continuare, nu putem exclude alte restricții. Vă invit să vă uitați pe cifrele care sunt publicate în fiecare zi. Lucrurile încep să devină îngrijorătoare. Devin pe zi ce trece mai îngrijorătoare”, a spus ministrul Sănătății, citat Mediafax.

Vlad Voiculescu a subliniat că numărul de pacienți de la ATI este în creștere.

”Atât testarea cât și raportatea ne arată o imagine. Consider că sunt mai mulți indicatori pentru imaginea reală, indicatorul cel mai clar, care nu poate fi pus în niciun fel la îndoială, este numărul de pacienți în secțiile de Terapie Intensivă, iar acest număr crește, a crescut în fiecare zi, așa încât apelul nostru este ca oamenii să respecte regulile și să se protejeze pe ei și pe cei din jur”, a mai spus Voiculescu.

Guvernul ia în calcul să limiteze circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00, în loc de 23:00, cum este în prezent, potrivit unor surse din Executiv. Măsura ar putea fi luată din cauza creșterii numărului de noi infectări cu Covid-19.

O altă modificare a restricțiilor va fi și reducerea programului restaurantelor, respectiv până la ora 22:00.

Întrebat dacă în județul Timiș se testează mult și de aceea Timișoara a intrat în carantină, Vlad Voiculescu a spus că acesta este unul dintre motivele principale, însă aici există o „problemă reală”.

”În Timiș se fac multe teste, în Timiș există de asemenea o problemă reală care se vede și în numărul de testare, și în numărul de oameni infectați și se vede, din păcate, și în secțiile de Terapie Intensivă. (...) Ce vedem și am discutat și asta în weekend și cu premierul și cu CNCAV, vedem că în anumite județe, Timiș este unul dintre ele, în capitala județului, Timișoara, de exemplu, au existat multe plângeri cum că sunt prea puține vaccinuri, dar vedem că în restul județului rămân vaccinuri nefolosite. Lucrul acesta nu e de dorit. E de dorit să vaccinăm cât mai mult din populație și cât mai repede”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul a mai spus că lucrurile nu arată foarte bine nici în privința vaccinării, acuzând faptul că aproape peste tot în țară sunt locuri unde vaccinurile rămân nefolosite.

”Arată foarte diferit de la un județ la altul, aproape peste tot în țară sunt locuri la vaccinare care nu sunt ocupate, rămân nefolosite dozele”, a mai spus ministrul.

În ceea ce privește începerea celei de-a treia etape de vaccinare, ministrul Sănătății a spus că România va primi peste 2 milioane de vaccinuri în martie, la fel și în aprilie.