Cozi de camioane s-au format la toate punctele de frontieră cu Ungaria, unde șoferii de TIR așteaptă până la 4 ore să poată ieși din România, din cauza verificărilor suplimentare făcute de autoritățile ungare, anunță Poliția Română de Frontieră.

cozi de camioane la frontiera cu ungariaFoto: Politia de Frontiera

Conform aplicaţiei trafic.online a Poliţiei de Frontieră, cel mai mult - 210 minute - se așteaptă la punctul de trecere a frontrierei Petea. La Vărșand timpul de așteptare este de 150 de minute, la Nădlac II - 120 de minute iar la Vama Borș - 60 de minute.

Poliția Română de Frontieră a anunțat că se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru a intra în Ungaria, iar autorităţile maghiare fac verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport, astfel că în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se fac în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară, conform sursei citate.

Poliția Română de Frontieră mai spune că Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automarfarelor.

Totodată, în primele ore ale zilei, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 2.500 de automarfare, dintre care 2.000 au fost pe sensul de ieşire.

Potrivit sursei citate, traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.