​​Guvernul ia în calcul ca restricțiile de circulație să fie începând cu ora 22.00, și nu 23.00 așa cum este în prezent. Potrivit unor surse oficiale, discuția este în contextul în care numărul de infectări cu noul coronavirus este în creștere.

HotNews.roFoto: Hotnews

De altfel, premierul Florin Cîțu s-a declarat nemulțumit în ultima perioadă că măsurile instituite pentru combaterea epidemiei nu sunt respectate, iar cei care nu le respectă nu sunt sancționați.

Întrebat luni dacă Guvernul ia în calcul noi restricții, premierul a răspuns: "Vom analiza situaţia, vom vedea evoluţia şi în funcţie de evoluţia situaţiei vom veni şi cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem şi pe acestea le implementăm".

În acest moment, circulația este restricționată începând cu ora 23.00, persoanele care părăsesc domiciliul după această oră putând să o facă pentru câteva motive și având asupra lor declarații pe proprie răspundere.

Prim-ministrul Florin Câţu a făcut, sâmbătă, un nou apel la cetăţeni pentru respectarea regulilor de protecţie sanitară, în contextul în care numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 a crescut.

„Depinde doar de noi să menţinem situaţia sub control. Dacă noi nu respectăm regulile veţi vedea că lucrurile se vor înrăutăţi. Trebuie să respectăm regulile, aşa cum le-am respectat începând cu noiembrie anul trecut - situaţia s-a îmbunătăţit - va trebui să o facem şi în continuare, purtăm mască, distanţare socială, dezinfectant. Foarte, foarte important, dacă vrem să menţinem această situaţie sub control", a declarat Florin Cîţu.

Premierul a subliniat că, în acelaşi timp, va lupta, aşa cum a făcut-o şi anul trecut, ca economia să rămână deschisă. "Vrem să rămână economia deschisă pentru că doar cu o economie deschisă putem să plătim acest cost al pandemiei care şi anul acesta se pare că va fi unul ridicat", a mai declarat Cîţu.