Sute de oameni au ieşit să protesteze, duminică după-amiază, faţă de măsura de carantinare a Timişoarei, decizie care intră în vigoare în noaptea de duminică spre luni, la ora 00.00.

Timisoara, protest anti-restrictiiFoto: Captura video

Oamenii au început se adune în centrul oraşului în jurul orei 16.00. Aceştia au venit cu steaguri tricolore şi poartă în mâini pancarte. Încă de la începutul protestului, ei au început să strige lozinci precum „Fără carantină”, „Libertate”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi” - relatează News.ro.

Iniţial, oamenii s-au adunat pe platoul din faţa Operei, iar apoi au pornit în plimbare, înconjurând piaţa. Apoi, cu toţii au plecat spre Primăria Timişoara, pentru a-şi continua protestul. Aceştia au anunţat: „Mergem după Fritz”.

Cei mai mulţi oamenii poartă măşti de protecţie şi păstrează distanţa unii faţă de ceilalţi, dar sunt şi persoane care au masca trasă sub bărbie sau nu o poartă deloc.

Protestul a fost organizat pe reţelele de socializare.

Decizia de carantinare a Timişoarei şi a celor patru comune periurbane, Moşniţa Nouă, Giroc, Dumbrăviţa şi Ghiroda, a fost luată sâmbătă, după ce rata de infectare cu Covid-19 a crescut continuu în ultimele săptămâni. Carantina se aplică pentru o perioada de 14 zile.