​​Președintele Consiliului Județean Timiș, liberalul Alin Nica, este nemulțumit de decizia de instituire a carantinei în Timișoara. El îi cere primarului Dominic Fritz un „plan coerent” de măsuri anti-COVID, susținând că altfel cetățenii nu vor avea parte de altceva decât „restricții îmulțite și înăsprite”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am propus o abordare inteligentă a gestionării pandemiei Covid-19 însă azi, în CJSU Timiș, a câștigat soluția minimului efort pentru administrația Timișoarei: carantina municipiului și a zonei periurbane. Solicit primarului Timișoarei un plan coerent de măsuri anti-Covid-19, bazat pe indicatori și cifre, care să completeze carantina formală, cu speranța că sutele de mii de cetățeni afectați vor avea parte și de altceva în afară de restricții înmulțite și înăsprite”, a scris Nica pe Facebook.

El a adăugat că se va adresa Ministerului Sănătății pentru alocarea unui număr suplimentar de vaccinuri și Ministerului Economiei pentru o compensație atât de necesară operatorilor economici distruși financiar de restricții și închideri obligatorii.

Alin Nica l-a acuzat în ultima perioadă pe Dominic Fritz că forțează carantina în Timișoara, măsură pe care el nu o consideră cea mai eficientă.