Şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), în care se vor dispune măsurile necesare având în vedere trecerea Capitalei în zona roşie, va avea loc duminică de la ora 9,00, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă.

O strada din centrul vechiFoto: Hotnews

Şedinţa ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, însă s-a decis convocarea pentru duminică, pentru ca toate actele normative incidente în domeniu să fie publicate în Monitorul Oficial şi pentru ca acestea să fie analizate de factorii de decizie, a precizat Mariana Stancu-Ţipişcă.

"Mâine suntem încă în termen, (...) ne încadrăm în cele 48 de ore când Comitetul e obligat să constate depăşirea ratei de incidenţă pe ultimele 14 zile", a adăugat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Rata de incidenţă a SARS-CoV-2 la mia de locuitori în ultimele 14 zile în municipiul Bucureşti a urcat sâmbătă la 3,12 la mia de locuitori, faţă de 3,05 în ziua precedentă, când Capitala a intrat în zona roşie.