Un poliţist şi alţi trei suspecţi au fost reţinuţi în legătură cu furtul a 300.000 de euro dintr-un seif aflat în casa unei femei de 87 de ani din Pâncota (Arad), care fusese imobilizată în locuinţă.

catuse Foto: Hotnews

Cu o zi în urmă, anchetatorii au făcut percheziţii în acest caz la locuințele a patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, din municipiul Arad şi comuna Şiria.

Conform unui comunicat transmis vineri de Poliția Județeană Arad și citat de Agerpres, doi dintre cei reținuți ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuinţă din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras dintr-un seif 300.000 de euro. Ceilalți doi bărbați reținuți, unul fiind agent la Poliția oraşului Pâncota, ar fi asigurat ieşirea din imobil. Cei 4 au fost reținuți pentru 24 ore.

Polițistul implicat în furt a fost pus la dispoziţia unităţii, urmând să fie suspendat din funcţie în situaţia luării faţă de acesta a unei măsuri preventive prevăzute de Codul de procedură penală. "Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad acţionează pentru siguranţa comunităţii şi tragerea la răspundere a tuturor celor care comit infracţiuni, indiferent de calitatea acestora. Instituţia noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu şi îşi reafirmă determinarea de a acţiona cu echidistanţă şi profesionalism în toate cauzele instrumentate", transmite IPJ.

În noiembrie 2020, poliţiştii arădeni au început o anchetă după ce aproximativ 300.000 de euro ar fi fost furaţi dintr-un seif aflat în casa unei femei de 87 de ani, din localitatea Pâncota. Victima relatase că o persoană mascată a intrat peste ea în locuinţă şi a agresat-o până a spus unde ţine banii.