Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Olt Ioan Ciugulea, președinte al filialei județene ALDE, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că ar fi primit mită peste 300.000 de lei de la reprezentanții unei firme, pentru atribuirea unui contract de achiziție publică.

HotNews.roFoto: Hotnews

DNA a anunțat vineri că Ioan Ciugulea a fost trimis în judecată pentru luare de mită, faptele fiind săvârșite în perioada în care era vicepreședinte al Consiliului Județean Olt.

Conform DNA, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Olt și de președinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziție publică de către CJ Olt, în primăvara anului 2012, Ciugulea ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, formulată indirect de reprezentanții societății comerciale ce realiza executarea contractului, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții și pentru ca plățile să fie făcute la timp și fără probleme.

Pentru plata mitei, reprezentanții firmei ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente, spune DNA.

Astfel, în perioada septembrie 2012 – martie 2013, Ioan Ciugulea ar fi primit efectiv suma de 309.002 lei din mita a cărei promisiune o acceptase anterior, astfel:

  • Suma de 150.000 lei ar fi fost virată prin două transferuri bancare efectuate în baza unor operațiuni comerciale fictive, din conturile bancare ale unei societăți comerciale (subcontractantă a societății comerciale căreia îi fusese atribuit proiectul) în conturile bancare ale altei societăți comerciale (deținute de Ciugulea);
  • Suma de 159.002 lei ar fi fost virată la cererea lui Ciugulea, în perioada 06.09.2012 – 25.03.2013, din conturile aceleiași societăți comerciale către o firmă de la care societatea deținută de inculpat ar fi cumpărat materiale de construcții.

DNA precizează că nu au fost luate măsuri asigurătorii întrucât nu au fost identificate bunuri imobile pe numele lui Ciugulea și nici bunuri mobile de valoare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt.