Un bărbat de 45 de ani din Argeș a murit la o zi după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19. Conform Comitetului de coordonare a vaccinării, la patru ore de la administrarea vaccinului, el a fost dus cu ambulanța la spitalul din Mioveni, după ce și-a pierdut cunoștința, iar seara a fost externat, pe propria răspundere. A doua zi, familia acestuia a solicitat Ambulanța, însă echipajul medical sosit a constatat decesul bărbatului.

Numarul 112Foto: EENA

Decesul a fost raportat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș, iar Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, joi, mai multe precizări în acest caz:

  • "În cursul zilei de 2 martie, persoana în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.
  • În urma triajului medical și a examenului clinic de specialitate făcute de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.
  • Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.
  • La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical.
  • În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.
  • La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute".