Consiliul Județean Vrancea a câștigat miercuri, definitiv, procesul cu fostul parlamentar PSD Miron Tudor Mitrea, într-un dosar privind serviciile de pază a unui imobil unde acesta a avut cabinetul de parlamentar, a anunțat șeful CJ Vrancea, Cătălin Toma. ”Reușim, astfel, să recuperăm o datorie de aproape 300 de milioane de lei vechi pe care acesta o avea către administrația județeană”, a mai spus el.

Miron MitreaFoto: Agerpres

”Curtea de Apel Galați a stabilit că Mitrea este bun de plată către CJ Vrancea, suma exactă de achitat fiind de 28.545 lei. Demonstrăm că am fost și suntem preocupați să reglăm toate situațiile apărute după ce parlamentarii PSD nu și-au achitat datoriile acumulate în urma folosirii sediului PSD, aflat într-un imobil care aparține Consiliului Județean. Deși s-au folosit de spațiul respectiv, parlamentarii PSD au… uitat să achite și serviciile de pază, astfel că am fost nevoiți să ne adresăm instanței de judecată!”, a scris Cătlin Toma pe pagina sa de Facebook.

Instanţa de judecată a respins astfel recursul declarat de Miron Mitrea faţă de decizia Tribunalului Vrancea nr. 413 din 24.09.2020, prin care acesta era obligat să plătească CJ Vrancea contravaloarea serviciilor de pază pentru un imobil pe care fostul parlamentar l-a închiriat în perioada ianuarie 2013 - ianuarie 2015.

CJ Vrancea a dat în judecată, în 2017, în urma unui audit al Curţii de Conturi, mai mulţi parlamentari PSD de Vrancea, printre care Angel Tîlvăr, Victor Roman, Cristian Dumitrescu, Petru Filip sau Ciprian Nica, pentru a recupera un prejudiciu calculat la peste 250.000 de lei, pentru servicii de pază ale unui imobil unde aceştia au avut cabinetele parlamentare de-a lungul timpului şi care aparţine administraţiei judeţene. Miron Mitrea este primul parlamentar pentru care instanţa a dat o sentinţă definitivă, potrivit Agerpres.