Bărbatul care a ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti are la activ patru condamnări, dintre care trei pentru vătămare corporală gravă și pentru furt. De asemenea, el amenința încă din 2018, într-un clip postat pe rețelele de socializare, că își va face dreptate cu arma de foc dacă nu se va rezolva litigiul privind locuința din care fusese evacuat. Cu toate acestea, reprezentanții Poliției susțin că "nu au existat indicii privind un comportament violent al bărbatului" și că nu s-au așteptat ca situația să degenereze.

Gh MorosanFoto: Captura

Comisarul şef Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al Direcţiei Investigaţii Criminale din IGPR, şi chestorul de poliţie Alexandru Scurtu, directorul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) al IGPR, poliţiştii din Oneşti au prezentat marți, într-o conferință de presă, filmul intervenției de la Onești.

Ei au susținut că anchetatorii au făcut verificări în rândul cunoscuților agresorului și au încercat să afle inclusiv dacă acesta era în evidențele medicale cu vreo problemă, însă "nimic nu a atestat un comportament violent".

  • "Nu ne-a atestat un comportament violent. Verificările care s-au făcut la familie, în mediile frecventate, nu spuneau nimic că el ar putea avea un declic, sau o explozie, între ghilimele, ca să facă acest gest.
  • La un moment dat fusese adus într-un punct favorabil poliţiştilor şi favorabil situaţiei în sine, pentru că acceptase să intre în contact cu noi, părerea mea, că la momentul dinaintea incidentului prin care el a trecut la violenţe nu ne-a spus nimic în acest sens, că ar putea să aibă aşa ceva.
  • Nimic nu ne-a condus la concluzia că la un moment dat el ar putea să se exteriorizeze aşa”, au afirmat oficialii din Poliție.

În aceeași conferință de presă, reprezentanții Poliției au anunțat că bărbatul are la activ patru condamnări, dintre care trei pentru vătămare corporală gravă și pentru furt.

Gheorghe Moroşanu a fost condamnat pentru prima dată în anul 1987, pentru furt calificat, iar în 1991 a fost condamnat la un an şi şase luni pentru aceeaşi infracţiune. În 2003, a fost condamnat pentru vătămare corporală gravă. În 2010, el a fost condamnat în Italia pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau stupefiante.

Reamintim că agresorul publicase încă din 2018 pe rețelele de socializare un filmuleț în care amenința că își va face dreptate "cu armă de foc”: "Să nu vă fie de glumă, nu glumesc!”.

El își pierduse apartamentul în 2010, în favoarea firmei la care lucrau cei doi muncitori uciși, în vârstă de 38 și 55 de ani. În 2018, bărbatul a publicat pe rețelele de socializare o înregistrare video în care amenința că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se vor rezolva numeroasele plângeri pe care le-a făcut. El a vorbit despre momentul în care familia lui a fost evacuată din apartamentul din Onești, în vara lui 2010. Bărbatul a susținut că executorul judecătoresc ar fi venit cu jandarmii și i-ar fi scos familia din casă fără să arate nicio hotărâre judecătorească prin care să i se fi dat acest drept. Într-un mesaj video postat pe rețelele de socializare și preluat de Ziarul de Bacău pe Youtube, bărbatul a susținut că a încercat să își recupereze lucrurile din casă și, pentru că nu a reușit, a formulat mai multe plângeri penale, dar nu ar fi fost niciodată chemat la audieri.

CITEȘTE ȘI: