Înalta Curte a respins marți toate cererile și excepțiile în dosarul în care au fost trimiși în judecată Călin Popescu Tăriceanu și Cristian Marciu și a dispus începerea judecății.

Călin Popescu TăriceanuFoto: Profimedia Images / Icv / Alamy

Instanța a constatat, astfel, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosar. Decizia de marți poate fi contestată în termen de 3 zile.

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată pe 15 decembrie de către Parchetul General, fiind acuzat că, în calitatea pe care o avea de preşedinte al Senatului, nu a făcut demersurile pentru încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, care fusese declarat incompatibil şi nu avea dreptul să ocupe o funcţie publică.

Tăriceanu este acuzat că nu a constatat încetarea mandatului senatorului Cristian Marciu, acesta având o decizie definitivă în instanţă privind încălcarea legii incompatibilităţilor.

Tăriceanu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și complicitate la infracțiunea de uzurpare de calități oficiale, iar Cristian Marciu, pentru uzurpare de calități oficiale.