Bărbatul care luni seară a ucis două persoane într-un apartament din Oneşti are condamnări pentru vătămare corporală gravă și furt calificat.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Bărbatul a fost condamnat în 1987 la peste 3 ani de închisoare pentru furt calificat şi în 1991 la un an şi şase luni pentru aceeaşi infracţiune. În 2003, el ar fi fost condamnat pentru vătămare corporală gravă, afirmă surse din anchetă, potrivit News.ro.

În 2010, în Italia Gheorghe Moroşanu ar fi fost sancţionat pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a sechestrat luni doi muncitori într-un apartament din Oneşti, judeţul Bacău, iar apoi i-a înjunghiat. Ambele victime au murit, una în apartament, cealaltă la spital. Poliţiştii au intervenit în forţă după câteva ore şi l-au împuşcat pe agresor, acesta fiind rănit.

Soţia bărbatului a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind acuzată de complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate.

Conducerea Poliţiei Române a dispus luni seară o anchetă la Bacău, în legătură cu modul în care s-a desfăşurat intervenţia în acest caz.

”Conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment”, a transmis, luni seară, Inspectoratul General al Poliţiei Române.