Un bărbat din comuna Rusca Montană este cercetat penal de poliţişti după ce ar fi găsit în parcarea unui supermarket din Caransebeş o borsetă cu 4.000 de euro şi peste 47.000 de lei şi nu a anunţat acest lucru autorităţilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin, citat de Agerpres, suspectul, de 46 de ani, a găsit banii într-un cărucior de cumpărături, alături de documentele de identitate, un telefon mobil şi alte bunuri ale unui bărbat din Râmnicu Vâlcea.

Fapta s-a petrecut pe 20 februarie, ulterior suspectul aruncând documentele de identitate şi borseta, dar păstrând banii şi bunurile.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din Caransebeş, autorul a fost identificat în comuna Rusca Montană, pe numele său fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "însuşire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor".

Poliţiştii au recuperat întreaga sumă de bani şi bunurile pierdute, care au fost restituite bărbatului din Râmnicu Vâlcea.

IPJ Caraş-Severin le reaminteşte cetăţenilor obligaţia legală ca în cazul în care găsesc bunuri sau alte obiecte de valoare să le predea autorităţilor sau celui care le-a pierdut în cel mult zece zile. În caz contrar, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la o lună la trei luni sau amendă.