Dosarul accidentului produs în Capitală după ce o femeie a intrat cu mașina pe trotuar, iar două fete au murit, este trimis Parchetului de către Brigada Rutieră, iar procurorii vor decide când va fi reaudiată șoferița, în cazul căreia nu a fost luată nicio măsură preventivă.

accident in sectorul 2Foto: Captura

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, procurorul Rodica Nițescu, a declarat luni pentru HotNews.ro că acest dosar este așteptat la Parchet în cursul zilei, după care procurorul de caz va decide când va fi reaudiată femeia și dacă va fi luată vreo măsură împotriva acesteia.

Tot luni, sunt așteptate și rezultatele analizelor de sânge care vor arăta dacă femeia băuse alcool înainte de a se urca la volan.

Surse judiciare au declarat luni pentru HotNews.ro că în declarația dată la Brigada Rutieră, sâmbătă, femeia a scris că se urcă foarte rar la volan. Ea a mai susținut că își amintește că ar fi strănutat de două ori, că i-a văzut pe copii pe trotuar, apoi s-a panicat și a încurcat pedalele mașinii automate.

Femeia în vârstă de 57 de ani a fost audiată trei ore, sâmbătă seară, la Brigada Rutieră, unde s-a prezentat alături de fiul său.

Imediat după accident, șoferița a ajuns la spital, după ce a fost agresată de mulțimea strânsă la fața locului, fiind lovită atât ea, cât și soțul său, aflat pe scaunul din dreapta al mașinii.

Potrivit surselor judiciare citate, femeia are permis de conducere pentru categoria B din anul 2006, însă le-a spus anchetatorilor că nu conduce în mod constant. Ea a mai susținut că sâmbătă s-a urcat la volanul mașinii Mercedes în locul soțului său, care era băut. Mai mult, ea le-ar fi spus anchetatorilor că nu are deloc experiență pe mașină automată, astfel că a încurcat pedalele, apăsând pe accelerație, în loc de frână, au mai precizat pentru HotNews.ro sursele citate.

Femeia a fost lăsată să plece, după audieri, fără a fi luată vreo măsură preventivă împotriva sa. "Nu s-a luat nicio măsură preventivă împotriva ei. Era foarte lovită, inclusiv la față. A fost bătută, era într-o stare foarte proastă, era și în stare de șoc. Nu s-a considerat că este oportună luarea vreunei măsuri", a declarat duminică, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, procurorul Rodica Nițescu.

Cele două fete care și-au pierdut viața aveau 6 și 21 de ani.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază pe strada Mențiunii din Sectorul 2, unde femeia de 57 de ani a pierdut controlul volanului și a lovit cu mașina un stâlp care s-a prăbușit. Din impact, autovehiculul a fost proiectat în gardul unui imobil, unde le-a accidentat pe cele două fete care se aflau pe trotuar.

Fetița de 6 ani și-a pierdut viața înainte de a ajunge la Spitalul Floreasca, iar fata de 21 de ani a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, însă nu a mai putut fi salvată, având răni extrem de grave.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.