Un bebeluş de 3,2 kilograme s-a născut în ambulanța SMURD Arad care o transporta pe mamă spre maternitate. Copilul avea cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului, însă comandantul echipajului a reuşit să îi acorde primul ajutor.

Ambulanta SMURDFoto: Hotnews

Copilul - o fetiță - s-a născut pe DN 7, la ora 17.40, în autospeciala SMURD a punctului de lucru Nădlac din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad. Are 3.200 de grame, se numeşte Alexandra Mirela şi le datorează viaţa celor 3 paramedicii, a transmis ISU Arad.

Cei trei paramedici care au ajutat-o pe mamă să nască sunt plutonier major Florin Macovei - comandant de echipaj, sergent major Krajcsik Kristian Ivan şi sergent major Alin Paulik.

Potrivit ISU Arad, intervetia a început în Nădlac şi nu părea foarte complicată - un transport la maternitate. Pe drumul spre Arad, înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice și contracții din 3 în 3 minute. Autospeciala a fost oprită, comandantul de echipaj a cerut dispeceratului o ambulanţă cu medic sau măcar asistent, dar până atunci, împreuna cu ceilalţi doi paramedici, s-au pregătit pentru a asista naşterea, relatează ISU Arad.

După câteva minute, copilul a fost adus pe lume, dar era cordonul oblilical înfăşurat în jurul gâtului și avea culoare cianotică. "Maco, salvator cu experienţă, pompier și paramedic, nu şi-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învăţat şi ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensiva Mobilă, iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat putin, curăţat si învelit, l-a pus lângă mamă”, mai spune ISU Arad.

Paramedicul afirmă că aceasta a fost cea mai intensă senzaţie trăită în cariera sa: "A fost cea mai intensă senzatie pe care am trăit-o in cei 15 ani de intervenţie. Bineînţeles, m-au ajutat și colegii şi am luat cele mai bune decizii".