Doi copii arși cu ciorbă fierbinte au ajuns, sâmbătă, la Spitalul din Huși, județul Vaslui, fetița de un an și nouă luni fiind în stare gravă, cu arsuri pe 90% din corp, relatează Mediafax. Fata a ajuns la Spitaul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi și urmează să fie transportată la o unitate medicală din Capitală.

112Foto: Agerpres

UPDATE Diana Cimpoesu, coordonator SMURD, a declarat ca deşi exista avizul pentru transferul la Spitalul Grigore Alexandrescu, condiţiile meteo sunt nefavorabile pentru efectuarea zborului.

Potrivit ZDI, accidentul a avut loc în timp ce două vecine din Huși s-au întâlnit să facă mâncare împreună, fiecare cu copilul ei.

În timp ce femeile tăiau zarzavatul la o masă, copiii au mers la aragaz și au tras oala cu ciorbă care fierbea. Când au văzut ce s-a întâmplat, femeile au luat copiii, i-au dezbrăcat și i-au băgat sub duș cu apă rece.

Ana Maria Ungureanu, managerul Ambulanței Vaslui, a spus, sâmbătă, că la Spitalul din Huși au ajuns cu mijloace proprii, doi copii cu arsuri prin lichide fierbinți.

Se pare că cei doi copii s-au ars cu ciorbă fierbinte.

Medicul Ungureanu spune că fetița de un an și nouă luni este în stare gravă cu arsură de gradele 2-3 pe 90% din suprafața corporală.

Un băiețel are și el arsuri, dar acesta este în stare stabilă. Are arsură de gradul 2 pe 6% din suprafața corpului.

Reprezentanții Spitalului Huși fac demersurile pentru ca cei doi copii să fie transferați la Spitalul Sf. Maria din Iași.