Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dispus, marți seară, trimiterea Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș pentru a ancheta un caz de la Timișoara unde 58 de adulți și 12 copii au fost evacuați dintr-un bloc de 10 etaje după ce la cofetăria de la parterul blocului a avut loc o acțiune de deratizare.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Specialiștii ISU Timiș au detectat substanțe periculoase în spațiul comercial din Timișoara unde s-a făcut dezinsecția.

"În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial unde s-a efectuat dezinsecţia. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecţiei, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. În continuare, se lucrează pentru ventilarea spaţiilor, urmând a se efectua alte măsurători. Persoanele evacuate din scara afectată vor fi relocate cu trei microbuze în unităţi de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, Primăria Municipiului Timişoara şi ISU Timiş", a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, potrivit Agerpres.

Oamenii au simțit mirosul puternic și au sunat la 112. Ei au reclamat că în cursul serii s-a efectuat o activitate de dezinsecție la parterul blocului, în spațiul unei societăți comerciale, potrivit Mediafax.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator.

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a spus a vorbit la telefon cu mai mulți reprezentanți ai Guvernului și a anunțat că se caută soluții pentru persoanele evacuate.

„Nimeni nu își dorește o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Blocul a fost evacuat, iar eu am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate”, a anunțat, pe Facebook, Dominic Fritz.

Primarul Dominic Fritz face referire la tragedia din noiembrie 2019 când la Timișoarea mai multe persoane au murit după deratizarea unui bloc.

Citește și:

Ce substanță i-ar fi ucis pe cei 3 oameni din blocul din Timișoara în care s-a făcut deratizare / Anunțul parchetului / Cine este firma care a făcut dezinsecția în imobil