Germania, care s-a confruntat în această lună cu căderi masive de zăpadă şi un ger pătrunzător, urmate după câteva zile de o vreme caracteristică mai degrabă unei primăveri călduroase, a raportat cea mai mare oscilaţie săptămânală de temperatură înregistrată de la debutul măsurătorilor meteorologice, informează DPA.

ninsori puternice in GermaniaFoto: Captura

Specialiştii în climatologie de la Serviciul German de Meteorologie (DWD) au anunţat marţi că Germania nu a trecut niciodată în epoca modernă printr-o alternanţă termică atât de mare precum aceea care a fost înregistrată la staţia meteorologică din Gottingen, un oraş din centrul ţării.

O temperatură de -23,8 grade Celsius a fost înregistrată la acea staţie pe 14 februarie. Şapte zile mai târziu, pe 21 februarie, meteorologii germani au înregistrat o temperatură de +18,1 grade Celsius, marcând astfel o diferenţă termică de 41,9 grade Celsius.

Pentru a găsi o oscilaţie comparabilă, meteorologii germani au trebuit să meargă mulţi ani în urmă pe firul istoriei. Precedentul record în domeniu a fost stabilit în mai 1880, în perioada primelor zile ale măsurătorilor meteorologice. Atunci, o creştere cu 41 de grade a temperaturii exterioare a fost măsurată într-un interval de şapte zile, a precizat purtătorul de cuvânt de la DWD. (sursa: Agerpres)