Valeriu Gheorghiță: România ar putea primi vaccinul Johnson & Johnson din aprilie. Oficialul admite că a avut divergențe cu ministrul Sănătății
”Nu e vorba despre o neînțelegere. Au fost, dacă vreți, la un moment dat, viziuni diferite legate de aspectele de comunicare și informare ale campaniei de vaccinare, probleme legate de modalitatea de derulare a activităților de vaccinare, de organizare a centrelor. După cum știm, a fost o serie de acte normative care au trebuit duse la bun sfârșit. Și vorbim despre acea ordonanță de urgență care prevedea modalitatea de plată a personalului din centrele de vaccinare, discuții tehnice care cred că le-am gestionat bine”, a spus Valeriu Gheorghiță.
Valeriu Gheorghiță susține că problemele au fost rezolvate, iar relația cu ministrul Vlad Voiculescu este una constructivă. „Din punct de vedere profesional am avut o relație absolut normală cu domnul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. În continuare avem o relație foarte bună și constructivă”, a spus el.
Despre vaccinul Johnson & Johnson
România ar putea primi, din luna aprilie, al patrulea vaccin antiCOVID, respectiv cel produs de compania Johnson & Johnson.
Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinul produs de Johnson & Johnson va fi autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului. Potrivit oficialului, serul are o eficacitate foarte ridicată și e nevoie doar de o singură doză de administrare.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
De multa vreme nu s-au mai dat statisticile cu procentul de batrani/cronici/esentiali pentru a nu se observa ca bolnavii cronici sunt cei mai putini.
In schimb nu cred ca s-a publicat vreodata oficial numarul de persoane vaccinate in afara platformei. De pilda sunt foarte curios cati s-au vaccinat la centrele de vaccinare ale armatei, si cati dintre ei erau cadre militare active.
Iar noi cu siguranta pierdem cu totii pentru ca platim la preturi exorbitante acele doze.
Cum sunt ălea făcute de colegii lui cu F16.....