Bărbatul care a devenit recalcitrant și a fost încătușat cu forța de către doi jandarmi, sâmbătă seara în București, „nu figurează ca ofițer în rezervă în evidențele MApN”, anunță Armata într-un comunicat. Precizarea vine după ce, cum se observă într-o filmare, bărbatul s-a prezentat jandarmilor ca fiind un ofițer în rezervă, înainte să-i provoace: „Vreți să ne batem? Hai să ne batem”.

Barbatul incatusat de cei doi jandarmiFoto: Captura de ecran

„În urma verificărilor efectuate, cetățeanul în cauză nu figurează ca ofițer în rezervă în evidențele MApN”, transmite ministerul.

Reamintim că la Jandarmeria Capitalei a fost dispusă efectuarea de verificări în legătură cu modul în care doi jandarmi au încătuşat pe stradă, sâmbătă seara, un bărbat care a refuzat să poarte mască de protecţie în timpul unei manifestări în apropierea Palatului Parlamentului şi să prezinte datele de identificare în vederea legitimării.

În imaginile apărute în spaţiul public, bărbatul susţine că este ofiţer în rezervă al Armatei şi refuză să poarte mască de protecţie.

"Eu sunt ofiţer în rezervă al Armatei. Vreţi să ne batem? Hai să ne batem. Care e problema? Dacă vreţi să ne batem, haideţi să ne batem", le spune el la un moment dat celor doi jandarmi, care îi ceruseră actele de identitate.

Ulterior, cei doi jandarmi îl trântesc la pământ pe bărbatul respectiv şi îi pun cătuşele.