Mai multe persoane care participau sâmbătă la un eveniment privat în incinta unui restaurat din sectorul 4, care nu respectau măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 9.500 lei, informează Poliţia Capitalei. Printre participanții la petrecere s-ar fi numărat și manelistul Florin Salam, potrivit Digi24.

HotNews.roFoto: Hotnews

"La data de 20 februarie a.c., în jurul orei 22.00, poliţişti ai Secţiei 16 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unui restaurant din sectorul 4, ar putea fi organizat un eveniment privat. La momentul sosirii la faţa locului, poliţiştii nu au constatat direct desfăşurarea unei petreceri private, însă au legitimat un număr de 15 persoane care nu respectau prevederile Legii nr. 55/2020, acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 9.500 lei", a precizat Poliţia Capitalei, informează Agerpres.

Administratorul restaurantului a fost condus la sediul Secţiei 16 Poliţie, în vederea clarificării aspectelor constatate.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, cercetările efectuându-se pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, a mai precizat sursa citată.

Totodată, poliţiştii fac demersuri pentru identificarea tuturor persoanelor participante la evenimentul privat şi luarea măsurilor legale.

Digi24 informează că printre persoanele care au participat la petrecere ar fi fost și manelistul Florin Salam.

Acțiunea Poliției vine după ce oamenii legii au mai spart o petrecere ilegală în sectorul 5 cu o noaptea înainte. La evenimentul cu mai multe persoane, participa și manelistul Adrian Minune. Poliția a dat acolo amenzi de 59.000 de lei.