Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie în urma discuţiilor avute vineri cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe fondul protestelor minerilor din Valea Jiului, scrie presa locală, citată de News.ro. Roşu s-a declarat "vinovat” pentru că minerii nu şi-au primit drepturile salariale şi alte plăţi restante.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit presei locale, în discuţiile purtate vineri cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, administratorul special al CEH, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie, lăsând astfel un vid de conducere în cadrul producătorului hunedorean de energie.

Cristian Roşu i-ar fi transmis ministrului Energiei că el este "vinovat" de neplata salariilor şi a unor plăţi restante, dar şi de tot ceea ce se întâmplă la Complexul Energetic Hunedoara.

Cristian Roșu, fost lider de sindicat la mina Lupeni și vicepreședinte al Sindicatului Muntele, a fost numit administrator special al Complexului Energetic Hunedoara la finalul lui 2019, fiind propus de Ministerul Energiei.

Cristian Roșu este liderul PNL Lupeni, iar în ultimii ani a fost candidatul filialei la primăria localității.

Reamintim că aproximativ 100 de mineri de la Mina Lupeni s-au blocat în subteran, iar alte câteva sute protestează în curtea minei, cerând să-și primească salariile restante. În acest context, Termocentrala Mintia şi-a oprit activitatea din cauza lipsei de cărbune, iar locuințele și instituțiile din Deva au rămas fără încălzire.

Minerii de la Lupeni au cerut demisia conducerii CEH. Atât a lui Cristian Roşu, numit administrator special după intrarea companiei în insolvenţă, cât şi a directorului general Samuel Dioane. Protestatarii mai cer achitarea salariilor în două tranşe în zilele de 15 şi 30 ale lunii, achitarea tichetelor de masă restante de 10 luni şi a transportului la şi de la locul de muncă restant de 11 luni. De asemenea, minerii solicită prezenţa ministrului Energiei în Valea Jiului, mai exact în subteranul Minei Lupeni.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu s-a dus la Ministerul Energiei pentru a discuta despre minerii blocați în subteran