Peste 110.000 locuri disponibile sunt pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca, în perioada 23 februarie - 14 martie, informează Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, la acest moment, pe platforma de programare se pot face înscrieri pentru imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca. Periodic, platforma va fi actualizată și va permite programarea la vaccinare, spune CNCAV.

Conform recomandărilor din România, vaccinul produs de AstraZeneca se administrează persoanelor cu vârste cuprinse între 18-55 de ani.

Persoanele de peste 55 de ani, eligibile pentru etapa a II-a, se vor putea programa pentru imunizarea cu vaccinurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna începând cu prima parte a lunii martie, odată cu deschiderea unor noi centre de vaccinare.

Potrivit sursei citate, dozele livrate în perioada următoare României, de companiile Pfizer-BioNTech și Moderna, sunt destinate imunizării persoanelor care au deja progrămari în platformă, atât pentru prima, cât și pentru a doua doză de vaccin.

Anunțul de joi vine în condițiile în care alte 163.200 doze de vaccin AstraZeneca au ajuns în România.