Procurorii Parchetului Tribunalului Mureş au reţinut o femeie care a fost prinsă în timp ce transporta cu un tomberon cadavrul iubitului său, pe care voia să îl îngroape într-o pădure de la marginea unul cartier din Târgu Mureş. Anchetatorii spun că ea a premeditat fapta, a cumpărat un topor cu care l-a ucis pe bărbat, după care a încercat, în primă fază, să îl îngroape sub parchetul casei în care locuiau, însă nu a putut din cauză că sub parchet era un strat de beton.

catuse Foto: Hotnews
  • (...) În urmă cu aproximativ două săptămâni, pe fondul unei stări conflictuale preexistente, inculpata B.E. a achiziţionat din Piaţa Armatei de pe strada Libertăţii din municipiul Târgu Mureş un topor, cu intenţia de a-l folosi în vederea suprimării vieţii victimei B.Z. La data de 17.02.2021, în jurul orelor 21:00, în timp ce se afla la locuinţă, s-a iscat un conflict verbal între inculpata B.E şi victima B.Z.
  • Cu această ocazie, inculpata a luat toporul din dulapul în care îl ascunsese şi, în timp ce victima B.Z. se afla aşezată pe un scaun, i-a aplicat, în mod repetat şi cu intensitate, mai multe lovituri de topor în zona capului, în urma leziunilor suferite rezultând decesul victimei”, a transmis vineri Parchetul Tribunalului Mureş, potrivit News.ro.

Procurorii au stabilit, de asemenea, că joi dimineaţă, pentru a se asigura că bărbatul a murit, femeia i-a băgat de două ori un cuţit în abdomen. Apoi, ea a ridicat parchetul din locuinţă, cu ajutorul unor unelte pe care le cumpărase de la un magazin de bricolaj, cu intenţia de a îngropa cadavrul sub casă.

  • "Având în vedere că sub parchet era beton, inculpata nu a reuşit să sape respectiva groapă. În consecinţă, aceasta a luat hotărârea de a scăpa de cadavru în alt mod, respectiv transportându-l în pădurea situată în apropierea şcolii de pe strada Hunedoara din cartierul Mureşeni, municipiul Târgu Mureş.
  • În acest sens, inculpata a procurat un tomberon de culoare neagră în care, ajutată fiind de către mama ei, a aşezat-o pe victima B.Z, după care amândouă au transportat tomberonul în zona lizierei pădurii, unde au fost surprinse de către o persoană care ieşise la plimbare cu câinele său. Acestei persoane i s-a părut nefiresc faptul că cineva transportă un tomberon de gunoi în acel loc, motiv pentru care, după ce a avut unele discuţii cu inculpata şi mama acesteia, şi-a dat seama că trebuie să sesizeze organele competente pentru ca acestea să facă verificări. Organele de cercetare penală sosite la faţa locului au constatat că în acel tomberon se afla victima B.Z”, mai notează procurorii.

Femeia a fost reţinută pentru omor calificat şi profanare de cadavre și va fi dusă în instanță cu propunerea de arestare preventivă. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că cei doi locuiau împreună, fără a fi căsătoriţi.