Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că, din primele informații, puii de urs ar fi fost lăsați acolo de către cei patru bărbați care i-au scos din bârlog și i-au aruncat în zăpadă. El afirmă că reprezentanți ai Gărzii de Mediu au plecat în zona respectivă, care este una greu accesibilă, pentru a căuta ursuleții.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Am aflat din raportul pe care l-am primit și din ce am vorbit cu conducerea IPJ Neamț că azi dimineață a fost sesizat atât IPJ Neamț, cât și IPJ Harghita. Locul este în județul Harghita și a fost transferată ancheta acolo. Nu se știe în care zi s-a întâmplat incidentul.
  • Din primele declarații oamenii spun că au lăsat ursuleții acolo, la fața locului. Garda de Mediu se deplasează la fața locului și în cursul zilei vom avea răspunsurile. Este o zonă greu accesibilă, nu există semnal la telefon”, a declarat ministrul Mediului, la Digi 24.

O asociație pentru protecția animalelor a publicat imagini cu mai multe persoane care scot brutal din bârlog patru pui de urs, pe care îi aruncă în zăpadă.

Ulterior, Poliția Harghita a anunțat că a deschis dosar penal în acest caz, una dintre infracțiuni fiind rănirea sau schingiuirea animalelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, cei patru bărbați care apar în imagini au fost identificați. Ei sunt din județul Neamț și au între 35 și 51 de ani. Filip a precizat, la Digi 24, că totul s-a petrecut într-o exploatare forestieră aflată în subordinea ocolului silvic din Gheorgheni.