O localitate din județul Timiș - Dumbrăvița - a intrat pentru a cincea oară în carantină, după ce rata de infectare a trecut de 7 la mia de locuitori. Primarul USR-PLUS Horia Bugarin a cerut în instanță anularea deciziei, el motivând că această măsură este ineficientă atât timp cât este luată doar în Dumbrăvița.

HotNews.roFoto: Hotnews

Patru localități din județul Timiș - Dumbrăvița, Șandra, Șag și Nițchidorf - au intrat în carantină pentru 14 zile, de miercuri dimineață, de la ora 5.00.

Dumbrăvița este a treia oară în carantină în acest an, iar primarul USR-PLUS Horia Bugarin a anunțat că a cerut astăzi în instanță anularea măsurii de carantinare.

  • "Administația locală consideră că măsurile de carantinare instituite până acum au fost total ineficiente, rata de infectare rămânând constantă, de aproximativ 7 la 1.000 de locuitori, și că măsurile de caratinare se iau diferențiat în unitățile administrativ teritoriale din județul Timiș.
  • Majoritatea locuitorilor din Dumbrăvița își desfășoară activitatea în Timișoara sau în zona limitrofă acesteia. Mai mult, peste 1.000 de copii din Dumbrăvița activează la școlile din Timișoara și o carantinare doar a comunei rămâne, în aceste condiții, total ineficientă. În plus, carantinarea repetată și ineficientă afectează activitatea cetățenilor comunei, afectează activitatea școlară, care, în aceste condiții, este pur și simplu periclitată, pentru că îi scade calitatea din cauza desfășurării în mediul on-line", motivează primarul.

El spune că pentru reducerea ratei de infectare a avut întâlniri cu directorii tuturor supermarketurilor din comună pentru a se restrânge numărul clienților prezenți în același timp în magazine, iar Poliția Locală a verificat toate unitățile de alimentație publică, "impunând, prin mijloace legale, respectarea măsurilor de evitare a răspândirii virusului".

Horia Bugarin mai spune că a mobilizat de fiecare dată autoritățile locale pentru a ține sub control rata de infectare din localitate, dar că 90% din populația Dumbrăviței merge la Timișoara la muncă, la fel și peste 1.000 de elevi care merg la școală în oraș, deci mobilitatea este mare.

Primarul Dumbrăviței mai afirmă că la precedenta decizie de carantinare a înaintat un memoriu Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cât și celui județean, prin care a explicat ineficiența măsurilor și "nedreptățile care se aduc comunei", iar pentru că nu a găsit înțelegere, astăzi a contestat decizia în instanță.