Val de proteste în Bucureşti: Polițiști, ceferişti şi angajaţi din spitale pichetează sediile Guvernului şi ale partidelor de coaliţie

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 17 februarie 2021, 10:20 Actualitate | Esenţial


proteste ale politistilor
Foto: Facebook
Val de proteste miercuri în Capitală și în mai multe județe ale țării. Sindicaliști din Ministerul de Interne, ceferişti şi angajaţi din sistemul sanitar ies în stradă și pichetează sediul Guvernului şi sediile partidelor de coaliţie. De asemenea, au fost anunțate proteste și în fața mai multor prefecturi, faţă de măsurile anunţate de Guvern.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Sindicatul Europol şi toate sindicatele PUBLISIND anunţă că ”vor continua să ceară guvernării USR-PNL să stopeze campania anti-bugetari, să înceteze asaltul generalizat, dat împotriva sistemului public”.

De la ora 10.00, o parte din sindicaliştii din MAI s-au strâns în faţa Guvernului.

”Este a 6-a oară când ieşim în stradă în acest an ca urmare a bătăii de joc în formă continuată a guvernanţilor la adresa poliţiştilor şi rezerviştilor militari. Vom fi în stradă în fiecare săptămână până când acest guvern ticălos va înţelege că redresarea economiei nu se face prin furtul banilor din buzunarul oamenilor”, a transmis Sindicatul Europol.

Proteste ale sindicaliştilor din MAI sunt anunțate şi în faţa prefecturilor Iaşi, Cluj şi Caras-Severin.

”Continuăm lupta sindicală cu Guvernul Cîţu şi ne opunem tăierilor de salarii şi drepturi”, au mai anunţat sindicaliştii, precizând că se va ieşi în continuare în stradă în săptămânile viitoare.

De asemenea, ies în stradă și ceferiștii.

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi Federaţia Naţională a Sindicatelor din Transporturi ELCATEL, organizaţii sindicale reprezentative din industria feroviară, ce reprezintă peste 30.000 de angajaţi, au anunțat că vor picheta simultan, în intervalul 12.30 - 13.30, sediul Guvernului şi sediile Prefecturilor din Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

”S-a ajuns la această decizie deoarece nimic nu s-a schimbat în ultimii ani, iar situaţia din industria feroviară este cu mult mai gravă decât vor să comunice public guvernanţii”, au transmis sindicatele.

Ei spun că cele patru motive care stau la baza escaladării dialogului social dintre sindicalişti şi guvernanţi sunt:
 • Lipsa investiţiilor în infrastructura feroviară.
 • Lipsa investiţiilor în materialul rulant.
 • Falimentarea CFR Marfă.
 • Amânarea aplicării Statutului personalului feroviar.
”Aceste teme, esenţiale pentru păstrarea activităţii de la calea feratăîn parametri acceptabili, din toate punctele de vedere, au fost comunicate în ultimii ani tuturor prim-miniştrilor, tuturor miniştrilor ai transporturilor şi tuturor administraţiilor care s-au perindat înfruntea companiilor feroviare subordonate Ministerului Transporturilor. An de an ceferiştilor li s-a promis căse va investi la calea ferată, căse vor asuma politici de restructurare modernăa activităţii şi cătotul va reintra în normal datorităreformelor care se vor face în urma unei analize strategice care săracordeze calea feratădin România la ecosistemul feroviar european. Din păcate, nu s-a întâmplat nimic concret. Aşa se face ca astăzi trenuri vechi de peste 40-50 de ani circulăcu viteze de 43 de km pe orăin traficul de pasageri şi 17 km pe orăin traficul de mărfuri, pe infrastructura feroviarăinregistrându-se nu mai puţin de 500 de restricţii de viteză”, au mai afirmat sindicaliştii CFR.

Protest Federaţia Solidaritatea Sanitară

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” a anunțat, de asemenea, că organizează în Capitală "protestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii guvernanţilor". Vor avea loc două manifestații la sediul PNL (în intervalul orar 12:30-14:00) şi în Piaţa Victoriei (în intervalul orar 14:30-16:00).

”Protestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii guvernanţilor este o acţiune în stradă, desfăşurată cu numărul maxim de participanţi permis de lege, pentru apărarea intereselor angajaţilor şi pacienţilor prin alocarea unui buget adecvat sănătăţii şi pentru respectarea drepturilor legale şi morale ale lucrătorilor din sănătate”, au afirmat sindicaliştii din Sănătate.

Revendicările Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară” conţin solicitările de introducere a unor măsuri de protecţie a lucrătorilor din sănătate, în condițiile în care până acum au murit 94 de cadre medicale.

Revendicările au în vedere şi eliminarea costului social al unei economii infime (cca. 0,19% din total buget) generată de tăierea drepturilor salariale legale ale lucrătorilor din sănătate. Această economie costisitoare (din punct de vedere social) a fost prevăzută de art. 1 alin. 1 din OUG nr. 226/2020, ea vizând tăierea unui drept salarial (dreptul la creşterea salariului de bază pentru cca. 35% dintre lucrătorii din sectorul public de sănătate; din care cca. 71% sunt în prima linie a luptei împotriva COVID-19) scadent în anul 2021.

Alături de acordarea altor drepturi legale, revendicările vizează şi introducerea unor forme de recunoaştere a eforturilor şi sacrificiilor lucrătorilor din sănătate. Totodată, Protestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii are în vedere blocarea intenţiei Guvernului de a elimina, respectiv diminua, o serie de drepturi salariale ale lucrătorilor din sănătate.

La rândul lor, reprezentanţii Cartel Alfa – confederaţie cu sindicate din mai multe domenii – anunţă că vor participa la protestul de la 12.30 din Piaţa Victoriei, dar înainte se va picheta sediul USR-PLUS.

”Mai întâi, trecem pe la sediul USR-PLUS (ora 10.00), pentru a le transmite că guvernarea este pentru CETĂŢENI! România e un stat SOCIAL, nu un stat MINIMAL! NU AUSTERITĂŢII”, au transmis sindicaliştii. (Sursa: News.ro)Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


1584 vizualizari

 • +9 (13 voturi)    
  Clar (Miercuri, 17 februarie 2021, 10:27)

  cineva123 [utilizator]

  ”S-a ajuns la această decizie deoarece nimic nu s-a schimbat în ultimii ani, iar situaţia din industria feroviară este cu mult mai gravă decât vor să comunice public guvernanţii”

  Deci un guvern de un an e vinovat ca nu s-a schimbat nimic in ultimii ani. Gandire de cheferist.

  Pana in 2019 locomotivele erau nou noute, apoi brusc s-au invechit cu 49 de ani, cheferistilor?
  • +1 (1 vot)    
   Clar (Miercuri, 17 februarie 2021, 13:13)

   contin [utilizator] i-a raspuns lui cineva123

   Stati linistit. Nu ii intereseaza lipsa investitiilor in infrastructura si material rulant. Ceea ce ii doare este doar ultimul punct, intrarea in vigoare a legii Statutului personalului feroviar. Atat. Contine o serie de privilegii financiare pe care nicio societate din domeniul feroviar nu le poate sustine in prezent. Daca aceasta lege intra in vigoare, CFR SA va cere subventii uriase pentru plata salariilor. Legea este o petarda lansata in toamna anului 2020 de parlamentul anterior dominat de PSD, Alde si ProRomania. Legea intra in vigoare in luna martie 2021!!! Daca Guvernul actual nu emite un OUG.
   • +1 (1 vot)    
    Placuta suedeza! (Miercuri, 17 februarie 2021, 16:55)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui contin

    Doar o urare bugetarilor care nu se mai satura de cresteri salariale nesimtite:
    Placuta suedeza!
 • +10 (14 voturi)    
  Revolutia trantorilor! (Miercuri, 17 februarie 2021, 10:30)

  Divergent [utilizator]

  La munca, trantori bugetari! Da, pt ca cei mai multi dintre ei sunt niste frecatori de menta bine hraniti si cu salarii cu mult peste nivelul minim, de nici 1400 lei net/luna. Curios daca exista macar UN SINGUR politist, CFR-ist sau asistent medical care primeste 1400 lei/luna! Nu v-ar fi rusine, fomistilor!

  Cat despre CFR...decat sa suga bani de la stat precum un vampir, mai bine privatizata pe gratis si repusa pe roate!
 • +11 (11 voturi)    
  Nu este campanie anti-bugetari (Miercuri, 17 februarie 2021, 10:33)

  BEDE [utilizator]

  Este doar că nu există resurse financiare pentru ceea ce vor ei. CIne oare nu vrea mai mulți bain? Vreau și eu! Dar trebuie să mă mulțumesc cu ceea ce se poate. Sau, cumva polițiștii, jandarmii, și ceferiștii trebuie să-i exploateze pe toți ceilalți ca să o ducă ei mai bine? Cine și cât să mai fie tazat?
  Să taxeze puternic multinaționalele? Dar dacă taxele depășesc anumite limite acceptabile, atunci acele companii se retrag di România și nu mai vine nimic la buget și ajunge România mai rău decât Venezuela.
  Dar liderii sindicali nu vor să știe, preferă să ignore realitățile economice.
 • +10 (12 voturi)    
  hahaha (Miercuri, 17 februarie 2021, 10:38)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  jegurile psdiste au iesit sa faca galagie... cand PSD distruge tara prin hotii si legi date sa se salveze de la puscarie, bugetarii nu zic nimic. Doar cand vine un guvern de bun simt la putere, atunci ies si mancatorii de rahat in strada...
 • +4 (8 voturi)    
  Unde naiba anti bugetari? (Miercuri, 17 februarie 2021, 10:39)

  gogu70 [utilizator]

  Milogii au ramas cu aceleasi avantaje uriase ca si pana acum. Eu nu pentru asta i-am votat pe astia. I-am votat sa taie pensiile speciale si sa opreasca jaful. N-am pretentia sa repare ce au jefuit PSDii si clica lor 30 de ani in 2 luni. Dar trebuie sa vad ca incep de undeva. Cand colo nici o schimbare.
 • +9 (9 voturi)    
  ha (Miercuri, 17 februarie 2021, 10:47)

  e.o. [utilizator]

  Cel puțin pentru CFR ar trebui să vină cu un business plan, nu să protesteze degeaba.

  Ar fi faină o epurare asemănătoare cu cea care se derulează la Apele Române.
  • +1 (1 vot)    
   Cine sa faca planul? (Miercuri, 17 februarie 2021, 15:28)

   feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui e.o.

   Lpitorii de afise?
   SC Telecomunicații CFR Este o firma căpușă a CFR care soarbe zeci de milioane de euro și nu produce nimic. Este condusa de Mihai Barbu 2020 – prezent – Director General Telecomunicații CFR SA
   2014 – 2019 – Administrator MIBA – Telecomunicatii SRL
   2019 – prezent – Coordonator Grup Consilieri Senatul Romaniei
   Activitate administrativa 2018 – 2019 – Consilier Senatul României
   05.2013 – 10.2013 – Consilier Cabinet Secretar de Stat – Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice
   2012 – 2013 Vicepresedinte – Consiliul Județean Ilfov 2004 – 2006 Consilier judetean – Consiliul Judetean Ilfov
   Fost pzdist actualmente pnlist. Apropritar de firme internet prin tara.
   Directoare economica este o tânără speranța care a terminat facultatea in 2019 dupa care in 2020 dupa ce a terminat stagiul a fost numita direct Director Exploatare și acum Director Economic. Pentru cei din Cluj misterul avansării rapide este simplu, domnișoara este odrasla unui senator pnl.
   Alți specialiști și în CFR directorul Moldovan azi impiegat de mișcare a doua zi director general adjunct la CFR , ca frățiorul lui este baron de Piatra Neamț.
   Aceiași oameni pe aceleași funcții.
 • -4 (10 voturi)    
  nu au aflat ca economia duduie.. (Miercuri, 17 februarie 2021, 10:58)

  demaGOGU [utilizator]

  ...in V (sic), oameni observa doar veniturile inghetate sau amputate. de guvernarea ribelara.
  • +1 (3 voturi)    
   aoleo ce suferi mujicule... (Miercuri, 17 februarie 2021, 12:10)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   aoleo ce suferi mujicule...
 • +11 (11 voturi)    
  Cand sindicatele isi menirea (Miercuri, 17 februarie 2021, 11:09)

  This_User_Is_Real [utilizator]

  Ar face bine ca sindicatele sa isi faca curatenie in propria ograda, sa aduca la suprafata coruptia endemica si nepotismul desantat.
  Daca tot ii doare de grija salariatilor, sindicatele ar face bine sa ceara reforma pentru ca institutiile sau companiile de stat in care lucreaza sa performeze si sa nu mai stea cu mana intinsa ca niste cersetori: dati-ne, dati-ne, vrem, vrem...altceva nu stiti...
  Dupa ce tara a fost lovita crunt de pandemie, hopa sar si sindicatele ca nu-s multumite ca nu mai iau asa multi bani. Baaaa, sa va bucurati ca mai aveti locuri de munca, pentru ca cei de la privat au ramas pe drumuri.
  Se vede de la o posta ca este mana P$D-ului, care nu poate intelege ce inseamna responsabilitate. Bine ca sunteti voi foarte social-democrati, dar aveti toti mosii si averi ce niciun muncitor corect nu si le-ar putea face!
 • +11 (11 voturi)    
  cat mai multe privilegii (Miercuri, 17 februarie 2021, 11:30)

  cetateanulmodern [utilizator]

  ma uitam la TV si ce vad... un cantaret cunoscut de muzica populară, care in timpul liber a fost politist :)) iesit la pensie la 45 de ani!!!
  Chiar merita sa iesi la protest pentru astfel de beneficii!
 • +3 (5 voturi)    
  Valea! (Miercuri, 17 februarie 2021, 12:49)

  Costi888 [utilizator]

  Ii asteptam la privat :)))) ca doar nu i tine nimeni cu forta la stat


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by